TOMS: vegan schoenen met een mooi verhaal

vegan schoenen

Mirjam Blanken

7 maart 2018


Vegan schoenen met een mooi verhaal

Mijn eerste paar TOMS kocht ik in Miami tijdens onze trip naar Amerika en toentertijd waren ze nog niet eens te koop in Nederland. Je kunt dus wel zeggen dat ik een fan van het eerste uur ben. TOMS zijn inmiddels ook eerste wat ik in mijn koffer stop wanneer ik op reis ga, zelfs naar IJsland! De collectie bestaat namelijk uit meer dan de klassieke zomerse instappers. Zoals sandalen, wedges, sneakers, pantoffels en snowboots. En inmiddels zijn er zelfs vegan schoenen in de collectie opgenomen.

En wat een lekker gevoel om te weten dat door mijn aankoop een kind nu schoenen aan zijn of haar voetjes heeft. Dat ik niet de enige fan van het ethical brand TOMS ben blijkt wel uit het feit dat er al meer dan 75 miljoen TOMS schoenen gedoneerd zijn aan kinderen wereldwijd! Kijk, dat zijn nog eens schoenen met een mooi verhaal toch?

vegan schoenen

The story behind TOMS

Het verhaal van TOMS begint in een dorpje in Argentinië waar founder Blake Mycoskie tijdens een van zijn vele reizen zag dat de kinderen geen schoenen hadden om hun voeten te beschermen. Om ze te kunnen helpen zette hij TOMS op, een bedrijf dat voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, een paar nieuwe schoenen schenkt aan een kind in nood. Met elk paar TOMS die je koopt, helpt TOMS een mens in nood. Zo levert TOMS nieuwe schoenen die op bestelling worden gemaakt. In verschillende stijlen, zodat ze voldoen aan de behoeften van kinderen die door onze Giving Partners worden geholpen. En waar TOMS ooit begon met een klassieke instapschoen hebben ze de One for One collectie uitgebreid met winterlaarzen, sportschoenen en schoenen speciaal voor natte gebieden.

But there’s more! Want tijdens zijn vele reizen over de wereld, zag Blake dat er ook andere grote behoeften waren waarvoor One for One ingezet kon worden. Zodoende ontstond het idee voor TOMS Eyewear, waarbij met de aankoop van elke bril een persoon wordt geholpen bij het herstel van diens gezichtsvermogen. Van een bril op sterkte, medicijnen bij een ooginfectie tot zelfs een staaroperatie. Sinds 2011 heeft TOMS Eyewear het gezichtsvermogen van 400.000 mensen hersteld.

En het houdt niet op! Met de aankoop van Toms Tassen draag je bij aan opleidingen voor vroedvrouwen en de aanschaf
van materialen die onmisbaar zijn voor een veilige bevalling. Infectie is wereldwijd één van de voornaamste doodsoorzaken bij moeders en pasgeboren baby’s. Door hygiënische bevallingsomstandigheden en deskundige vroedvrouwen kunnen elk jaar bijna een half miljoen levens worden gered.

vegan schoenen

Vegan collectie

Veganistische schoenen zijn vaak lastig te vinden. Gelukkig speelt TOMS hier handig op in en vandaag de dag is de webshop dan ook gevuld met hippe vegan kinderschoenen en een ruime collectie voor dames en heren. TOMS is met recht een ethical brand te noemen, want naast het One for One principe besteed dit bedrijf ook aandacht aan eerlijke arbeidsomstandigheden. De nadruk ligt wellicht minder op duurzaamheid, maar ook hier is TOMS stappen aan het maken. Zo worden schoenendozen gerecycled en worden de verpakkingen bedrukt met biologisch afbreekbaar inkt. Waar kan worden duurzame materialen zoals gerecycled polyester en biologisch katoen gebruikt. I like it!

 

These shoes are made for walking!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This