Dit is waarom een yoga legging in iedere capsule wardrobe thuishoort!

yoga legging

Mirjam Blanken

20 mei 2019


Dit is waarom een yoga legging in iedere capsule wardrobe thuishoort!

Wist jij dat als je slim je garderobe samenstelt je eigenlijk genoeg hebt aan 10 outfits in je kledingkast? Denk hierbij aan 37 items die je elk seizoen laat rouleren. Overigens tel je bij deze kledingstukken je ondergoed, zwemkleding, sokken, pyjama’s, wandelschoenen, skikleding etc. niet mee.

Voorwaarde voor zo’n minimalistische capsule wardrobe is dat je kiest voor kleding die lang mee gaat en die je lekker kunt mixen and matchen. Bottom line: koop alleen kwalitatieve kledingstukken die je echt nodig hebt, die echt goed gemaakt zijn met respect voor milieu, dier en mens. En last but not least, koop alleen kleding die je echt mooi vindt.

  • Vergeet fast fashion en snel wisselende trends. Met een capsule wardrobe laat je deze trends achter je en vind je steeds meer jouw eigen stijl.
  • Mooie, kwalitatieve (en liefst duurzame) kledingstukken draag je vanzelf bewuster. Onthoud: het is een proces!
  • Just saying: je bespaart geld.
  • Met minder kledingstukken in je kast is de keus wat je die dag aan gaat trekken ook meteen een stuk makkelijker.

De 10 beste tips voor een duurzame kledingkast vind je hier

yoga legging

Kies voor een duurzame yoga legging van Urban Goddess

Het creative brein achter het duurzame yogamerk Urban Goddess is Marlene Smits. Want wat doe je als je yoga docente bent, de mode academie hebt gedaan en journalistiek hebt gestudeerd? Met zo’n achtergrond is 1+1 natuurlijk meer dan 2. En dus ging deze sustainable powervrouw aan de slag met haar eigen Dutch design yoga brand.

Marlene ontwerpt de kleding van Urban Goddess vanuit haar ervaring als yoga docente. En op een manier waarvan zij overtuigd is dat het bij het leven van een yogi past: eerlijk en biologisch.

Niet alleen voor yoga

Daarnaast is Urban Goddess yogakleding niet alleen eerlijk, maar ook nog eens betaalbaar en hip. Urban Goddess maakt bovendien yogakleding die niet alleen fantastisch is voor in de yogales, maar ook leuk en makkelijk te combineren off the mat.

In het kader van consuminderen (dus meer doen met minder) is het aanschaffen van zo’n duurzame yoga legging een slimme keus. Officieel valt sportkleding buiten een capsule wardrobe, maar ik heb ontdekt dat een kwalitatieve, goed passende en duurzame yoga legging heel multifunctioneel is.

Of beter gezegd: naar de sportschool draag ik mijn yoga legging ook, als ik ga hardlopen draag ik mijn yoga legging ook en wanneer ik een chill dagje heb (je raad het al) draag ik mijn yoga legging ook.

Green is the new black!

Puilt jouw kledingkast nog uit zijn voegen of ben jij inmiddels ook steeds bewuster kleding aan het kopen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Let me know!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | PinterestMisschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This