Met deze 3 tips kies je altijd de juiste zonnebril!

Met deze 3 tips kies je altijd de juiste zonnebril!

Mirjam Blanken

1 september 2017


Met deze 3 tips kies je altijd de juiste zonnebril!

I confess! Op het gebied van brillen (en schoenen en spijkerbroeken) ben ik nogal honkvast. Handig natuurlijk, want op deze manier puilen mijn kasten niet uit en dat is ook best duurzaam. Mijn zonnebril en ik hebben hierdoor dan ook al heel wat meegemaakt samen. Van een roadtrip door Noorwegen, luieren op het strand van Mallorca tot vele kortdurende breakups doordat ik mijn zonnebril altijd aan mijn kraag hang tijdens het fotograferen. Gevalletje: minder handig…

En eerlijk is eerlijk, zonder zonnebril zou ik echt niet kunnen. Want dat een zonnebril ook in de winter een must is, bleek wel toen ik IJsland bezocht. Letterlijk een oogverblindend land, zeker in combinatie met een winter wonder landschap en felle zon. Jullie begrijpen, onafscheidelijk en ook al doe ik het liefst de rest van mijn leven met mijn geliefde zonnebril, na 5 jaar trouwe dienst is het toch echt tijd om afscheid te nemen van mijn oude, vertrouwde pilotenbril. Ik dook in de wereld van zonnebrillen en kwam al snel tot de conclusie dat de keuze er reuze is. Ik heb mijn perfecte zonnebril gevonden en met deze 3 tips kies jij ook altijd de juiste zonnebril!

Met deze 3 tips kies je altijd de juiste zonnebril!

1. Kies een montuur dat past bij de vorm van je gezicht

Inkoppertje natuurlijk, maar wel een belangrijk inkoppertje. Klakkeloos de trends volgen is een minder goed plan, eerst even voor de spiegel gaan staan is een veel beter idee. Weten welk montuur bij jouw gezichtsvorm past is namelijk stap 1. En om het jou wat makkelijker te maken heb ik 4 gezichtsvormen op een rijtje gezet. Inclusief de do’s and dont’s, wel zo handig!

Rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Dan zijn je wangen en jukbeenderen het breedste gedeelte van je gezicht. Je haarlijn en kaak zijn niet niet uitgesproken smal of breed, maar zijn hebben ronde contouren.

Welke zonnebril past het best bij een rond gezicht? Je kunt jouw gezicht optisch smaller maken door te kiezen voor een rechthoekig en breed montuur. Blijf weg van hele grote en ronde monturen en zorg ervoor dat de onderkant van het montuur je wangen niet raakt.

Zonnebrillen voor een rond gezicht

Hoekig gezicht

Heb jij een hoekig of vierkant gezicht? Dan heb je juist een brede, hoekige kaaklijn en voorhoofd. De breedte van je jukbeenderen is gelijk aan de breedte van je slapen.

Welke zonnebril past het best bij een hoekig gezicht? Een ronde of ovale bril is in jouw geval de beste keus. Ga voor een ronde hippie-bril of pilotenbril en blijf weg bij ‘zware’ monturen.

Zonnebrillen voor een hoekig gezicht

Ovaal gezicht

Heb jij  een ovaal gezicht? Dan heb je zogezegd de perfecte gezichtsvorm. De lengte van je gezicht is zo’n 1,5 keer de breedte, je kaaklijn is afgerond en je gezicht is het breedst bij de jukbeenderen.

Welke zonnebril past het best bij een ovaal gezicht? Lucky you! Zo’n beetje elk montuur past bij jouw gezicht zolang deze maar niet te breed of te smal is.

Zonnebrillen voor een ovaal gezicht

Hartvormig gezicht

Heb jij een hartvormig gezicht? Dan heb je een breed voorhoofd, een brede, puntige kin en een sterke, lange kaaklijn. Deze gezichtsvorm wordt ook wel vergeleken met een omgekeerde driehoek.

Kies bij een hartvormig gezicht voor een pilotenbril of gedeeltelijk randloze bril.

Welke zonnebril past het best bij een hartvormig gezicht? Een pilotenbril of een gedeeltelijk randloze bril is in jouw geval een goed idee! Ga voor ronde of ovale monturen en blijf weg van brede vlindermodellen.

Zonnebrillen voor een hartvormig gezicht

2. Kies een bril die past bij jouw haar- en huidskleur

Een vaak vergeten puntje, maar wel een belangrijke is rekening houden met de kleur van je haar en je huid. Hiervoor moet je wel eerst even bepalen of je een ‘warm’ of ‘koud’ type bent. Heb je een huidskleur met een gelige, perzik kleurige ondertoon dan val je in de categorie ‘warm’. Goudblond, goudbruin, kastanje, mahonie en bruinzwart zijn dan weer haarkleuren die passen bij warme types. Heeft jouw huidskleur een roze, roodachtige ondertoon dan ben je een ‘koud’ type. En je raadt het al: blondines, maar ook grijs en blauwzwart haar vallen in deze categorie.

Ben je een warm type? Kies dan voor een montuur met een warme kleur zoals legergroen, donkerrood, mahonie, goud of okergeel. En ben je een koud type? Dan is een uitgesproken zwart montuur waarschijnlijk niet de beste keus. Kies liever voor zilver, grijs en pasteltinten.

3. Kies een bril die past bij jouw stijl

En vergeet bij het kiezen van een zonnebril je eigen smaak en kledingstijl niet! Zo kan die felrode bril heel tof zijn, maar enorm vloeken bij de kleding die in jouw kast hangt… Volg dus niet klakkeloos de trends, maar kijk vooral goed wat past jouw kledingstijl en persoonlijkheid. Niets zo zonde als een zonnebril die ongebruikt in een laatje verdwijnt. Wanneer je rekening houdt met alle bovenstaande tips is de kans groot dat je de perfecte zonnebril vindt en hier bovendien flink wat jaren plezier van hebt. Wel zo fijn toch?

Let the sun shine!

Ik koos voor deze zonnebril! Heb jij ook zo’n briljante zonnebril waar je niet zonder kunt? Ik ben benieuwd.

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zalando. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Juli

    Ik heb altijd moeite gehad met het vinden van de juiste zonnebril voor mij. Ik denk dat het in de toekomst gemakkelijker voor mij zal zijn. Bedankt

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This