Veel bloemen zijn eetbaar en verrassend gezond. In deze salade zitten de bloemen van Oost-Indische kers, die van de vroege zomer tot de herfst weelderig bloeit. De bloemen hebben een pittige smaak, waarmee je zelfs de saaiste salade spannend kunt maken.
100 gram geweekte en gekookte gierst
fijn zeezout
35 gram geroosterde en gehakte pistachenoten
1½ el olijfolie
1½ el witte balsamicoazijn
50 gram rucola
handvol verse muntblaadjes
130 gram rode aalbessen
8-10 bloemen van een Oost-indische kers
Klop de olijfolie, de azijn en een snufje zout door elkaar in een kommetje. Giet de helft van deze dressing over de gierst.
Doe de rucola in een grote kom en hussel de muntblaadjes, de pistachenoten en de aalbessen erdoor.
Meng vervolgens voorzichtig de overgebleven dressing erdoor.
Voeg de gierst toe en schep de salade om.
Garneer de salade met de bloemen en serveer hem.
Enjoy!
Dit recept komt uit het kookboek My New Roots van Sarah Britton.
0 reacties