Andere Chocolade | Heb jij al een chocoladeverzekering?

Mirjam Blanken

24 november 2015


Andere Chocolade | Heb jij al een chocoladeverzekering?

Chocolate is always a good idea! Chocolade bevat naast antioxidanten zogeheten ‘feel good stofjes’ zoals theobromine, phenylethylamine, anandamide en tryptofaan. Deze stofjes verminderen stress en verbeteren je stemming. Wist je dat het stofje phenylethylamine ook aangemaakt wordt bij verliefdheid?Goede chocolade wordt gemaakt van topkwaliteit cacao, zonder onnodige toevoegingen. En daarbij geldt: hoe hoger het percentage cacao, hoe minder suiker.

De meeste producten van chocolade die je in de supermarkt vindt bevatten echter maar weinig cacao en juist veel suiker, vet en andere ongezonde toevoegingen. Bovendien is het overgrote deel van deze chocolade op een industriële manier gemaakt, van cacaobonen van slechte kwaliteit die voor een zo laag mogelijke prijs worden ingekocht. Je blijft er maar van dooreten, zonder dat je er daadwerkelijk iets van proeft. Niet echt Eat.Pure.Love proof dus!

doorlopendeverzekering

In een goede reep proef je duidelijk de smaak van de cacao. Het is bijzonder om te merken hoe de smaak zich ontwikkelt: hij begint misschien fruitig, wordt een beetje zurig, een licht bittertje, en eindigt met een romige, volle chocoladesmaak. Terwijl er andere reep juist weer een uitgesproken nootachtige of citrus smaak kan hebben. Eén ding is zeker: er valt ontzettend veel te ontdekken.

The story behind Andere Chocolade

Deze mening deelt Siebrigje, founder van Andere Chocolade ook. Met een voorliefde voor chocolade en producten die eerlijk en verantwoord geproduceerd zijn was de optelsom snel gemaakt. Tijdens haar zoektocht naar eerlijke en bijzondere chocolade ontdekte ze dat er steeds meer kleine chocolademakers op deze manier werken. Met cacaobonen van hoge kwaliteit, die ze inkopen tegen een eerlijke prijs en waarvan ze in hun eigen fabriekje naar eigen recept chocolade maken. Met aandacht voor duurzaamheid, maar ook met aandacht voor smaak en met een grote drive om een mooi product af te leveren.

Waarom moet een cacaoboer keihard werken en in armoede leven alleen maar zodat ik ’s avonds gedachteloos een reep naar binnen kan werken?

portret

Andere chocolade heb ik opgericht om fantastische chocola bereikbaar te maken voor iedereen. Ik zoek de hele wereld over naar de beste repen, en neem je mee op reis door de fascinerende wereld van goede chocola. En die fantastische repen? Die pak ik mooi voor je in, en krijg je thuisbezorgd.

Chocolate with a story

Mensen kennis laten maken met bijzondere chocolade en het verhaal achter de chocolade, dat is waar Andere Chocolade voor staat.

Maar Andere Chocolade staat ook voor verantwoorde chocolade. Kleine chocolademakers over de hele wereld kiezen al voor de overtreffende trap van fair-trade, namelijk direct-trade. Bij direct-trade worden de cacaobonen direct ingekocht bij de cacaoboeren, vaak tegen een prijs die vele malen hoger ligt dan de fair-trade prijs. Dit is ook gelijk het grote verschil tussen fair-trade en direct-trade: het eerste is een manier om boeren in ontwikkelingslanden te ondersteunen, het laatste gaat veel meer over kwaliteit. Want dat is les 1 als je het over bijzondere chocolade hebt: zonder goede bonen, geen goede chocolade.

Een goed voorbeeld hiervan is het Franse chocolademerk Marou. Zij maken chocolade in hun eigen fabriek in Ho Chi Minh City, gemaakt van cacaobonen uit verschillende regio’s in Zuid-Vietnam. Zij kopen niet in bij tussenpersonen, maar gaan zelf op zoek naar cacaoboeren.

‘Cacao hunters’ noemen zij zich ook wel. Ze bouwen een persoonlijke band op en bespreken met de boeren hoe ze het beste met hun cacao om kunnen gaan. De kwaliteit van de cacaobonen wordt namelijk niet alleen bepaald door het type cacao, maar ook door de manier waarop de boer de cacao oogst, fermenteert en droogt. Hierdoor, en door een goede prijs te betalen, kan Marou uiteindelijk de beste bonen inkopen. En daar maken zij dan weer fantastische chocolade mee.

Chocoladeverzekering

Bijzondere chocolade, vrolijk, verrassend, gemakkelijk, en een perfect cadeautje: chocolade door de brievenbus! Siebrige doopte het chocolade-abonnement al gauw ‘chocoladeverzekering’, want als je eenmaal echt goede chocolade geproefd hebt dan wil en kun je niet meer zonder.

Met deze chocoladeverzekering ben je verzekerd van een voorraadje gezonde, bijzondere en eerlijke chocolade die je niet in de supermarkt zult vinden. Iedere maand ontvang je 4 pure repen in een mooi doosje, gewoon thuisbezorgd. In het doosje vind je bovendien het verhaal achter de chocolade. Het doosje past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

If the question is chocolate related, the answer is always YES.

Perfect cadeautje

Wil jij ook genieten van dit maandelijks cadeautje op de deurmat? De chocoladeverzekering is het perfecte cadeautje voor de decembermaand. Speciaal voor deze maand is er ook een 100% cacaobox samengesteld. Deze box bevat 3 repen, 2 ervan zijn gemaakt van de fruitige cacao uit Madagascar en 1 hele bijzondere reep komt van het tropische eiland Grenada. Deze box is geheel suikervrij en kun je bovendien los van de chocoladeverzekering bestellen.

sinterklaasdoos

Chocolade gemaakt van de beste cacaobonen, 100% vrij van suiker en andere zoetstoffen. Geniet van de intense smaak van deze suikervrije chocolade. In deze chocolade cadeaubox vind je de volgende repen: Madécasse 100% , Åkesson’s 100% en Grenada Chocolate Company 100%.

Fijne feestdagen!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

7 Reacties

 1. teha

  Zo leuk dit, ik heb meteen een “verzekering” afgesloten en krijg overmorgen al mijn eerste pakketje!
  Dank voor de tip.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Wat ontzettend leuk! Benieuwd wat je van de chocolade vindt. Laat je mij dit nog even weten?

   Antwoord
  • Siebrigje

   Hij gaat morgen voor je op de post! 🙂

   Antwoord
 2. teha

  Ik vind dit zo’n leuk initiatief deels omdat ik chocoliefhebber ben, maar ook het idee dat er elke maand zo’n pakketje in de bus komt, vind ik enig!
  In Amsterdam zit Chocolatl, een soort chocoladehemel, een winkel waarin de chocola als een soort boeken in een kast staan uitgestald, daar heb ik al veel geleerd over verschillende smaken, produceren, boeren. Het lijkt of de chocola nog lekkerder is als je de achtergrond kent:)

  Antwoord
 3. teha

  Chocola inmiddels ontvangen! Erg mooi verpakt en vier prachtige repen. Ik ben er blij mee.

  Antwoord
  • Mirjam Blanken

   Goed om te horen! Dat wordt genieten de komende weken 😉

   Antwoord
 4. Emmelou

  Wauw, dit is nog eens een verzekering om blij van te worden!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This