Bavaria introduceert glutenvrij bier

Bavaria introduceert glutenvrij bier

Mirjam Blanken

10 november 2016


Bavaria introduceert glutenvrij bier

Bavaria introduceert vandaag als eerste grote Nederlandse brouwer een glutenvrij biertje: Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij. Met de glutenvrije variant kunnen consumenten met coeliakie en consumenten die bewust voor glutenvrije voeding kiezen nu ook genieten van een verfrissend Bavaria bier. De Brabantse familiebrouwer speelt hiermee in op de huidige lifestyletrend en de groeiende vraag naar glutenvrije producten.

Bavaria introduceert glutenvrij bier

Glutenvrij bier

Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier en Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij heeft dan ook recht op het gebruik van het officiële glutenvrij-logo van de NCV. De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd om zo een echt smaakvol glutenvrij bier te brouwen. Het is een helder lichtblond pils, volmout, puur natuur en bevat niets dan natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop. De smaak kenmerkt zich door een frisse en fruitige smaak, subtiele hoppige tonen, een lichte bitter in de afdronk. Het glutenvrije bier is vanaf november verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Nederlandse Coeliakie Vereniging

De NCV is blij dat er met het glutenvrij bier van Bavaria weer een nieuw product op de markt is voor mensen die kiezen voor glutenvrije voeding. Het bier van Bavaria heeft van de NCV een licentie voor gebruik van het officiële glutenvrij logo toegekend gekregen. Eén op de 100 mensen heeft coeliakie. Voor hen is het zeer belangrijk dat er veilige glutenvrije producten te koop zijn.

Ralph Bongaerts, Marketing Manager Nederland bij Bavaria is trots op de introductie en de ondernemersgeest van Bavaria.

Aangezien consumentbehoeften aan verandering onderhevig zijn, moeten we continu blijven nadenken over innovaties. We zijn er trots op dat we samen met NCV ons portfolio uit hebben kunnen breiden en dat consumenten met coeliakie of consumenten die bewust voor glutenvrij kiezen nu ook kunnen genieten van ons bier.

Op naar de Appie

Stephanie Heijning, Category Manager Bier bij Albert Heijn: “Het is mooi om te zien dat een bedrijf als Bavaria inspeelt op de toenemende vraag naar glutenvrije producten. Wij vinden Bavaria Glutenvrij, dat alleen verkrijgbaar is bij Albert Heijn, een goede  aanvulling op ons pils assortiment.

Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij wordt aangeboden als 3-pack in het bierschap van de Albert Heijn en heeft een verkoopadviesprijs van €3,49.

Cheers!

Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Rob van der Molen

    Naast verkrijgbaar bij de Albert Heijn is Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij nu ook exclusief online verkrijgbaar in de webhop van de Glutenvrije Bier Specialist http://www.bierglutenvrij.nl

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This