Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

Mirjam Blanken

3 september 2017


Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

Trek je schoenen maar vast aan, want wedden dat je na het lezen van dit artikel naar de Albert Heijn rent? Vanaf vandaag vind je bij de bakkerij-afdeling van Appie namelijk elke dag vers gebakken glutenvrij brood! En dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die glutenvrij moet eten vanwege glutenintollerantie (coeliakie) of wanneer je last hebt van glutensensitiviteit. Ik mocht afgelopen week als één van de eerste het brood komen voorproeven in de gloednieuwe glutenvrije bakkerij in het Zeeuwse Tholen. Ik bestudeerde het etiket, stelde al mijn vragen aan bakker Coen, kreeg een rondleiding door de bakkerij en bakte mijn eigen broodjes en nam de proef op de som. En ik kan je vertellen dat ik als een kind zo blij genoot van deze glutenvrije en lactosevrij (!) bammetjes! Want ook al geniet ik enorm van mijn eigen glutenvrije baksels, de broodjes van bakker Coen zijn op drukke dagen een uitkomst hoor. En daarnaast kan ik nu eindelijk weer eens een ouderwetse tosti bakken met vers brood. Just saying…

Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

100% glutenvrije bakkerij

De broden, broodjes en cake worden dagelijks vers gebakken in een bakkerij waar uitsluitend glutenvrije producten voor Albert Heijn worden gebakken. Hier komt echt geen gluut naar binnen. De bakkerij is compleet vernieuwd, de werknemers werken met een strikt protocol wat onder andere betekent dat ze hun eigen bammetjes met gluten thuislaten. Daarnaast wordt de werkkleding gewassen met glutenvrij wasmiddel en is de bakkerij goed afgesloten om eventuele kruisbesmetting te voorkomen.  Toen ik al binnen was wilde ik ‘even’ mijn blouse uitdoen, want door de ovens was het behoorlijk warm in de bakkerij. Dat ‘even’ niet bestaat in een bakkerij waar glutenvrij wordt gebakken, bleek wel toen ik het hele protocol weer moest doorlopen. Bakkerij uit, blouse uit en in een compleet schone werkoutfit stond ik even later onder toeziend oog van bakker Coen mijn glutenvrije bolletjes te maken. Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik hem het hemd van lijf, want wat zit er eigenlijk allemaal in dit brood, is het lactose vrij en waarom is er toch nog suiker nodig om glutenvrij brood te bakken?

Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

De keuze is reuze!

Naast de 3 glutenvrije broden  vind je voortaan ook versgebakken meerzaden bollen, een heerlijke glutenvrije cake en rozijnenbrood in het glutenvrije schap. Dit schap vind je trouwens op de bakkerij-afdeling en krijgt een apart vak. Lekker duidelijk, maar ook noodzakelijk, want ondanks de dat de verpakking extra dik is en dubbel geseald, wil Albert Heijn kruisbesmetting absoluut voorkomen.

Het assortiment dagvers glutenvrij brood bestaat uit:

 • AH vrij van gluten bruin (€ 2,99)
 • AH vrij van gluten licht meerzaden (€ 2,99)
 • AH vrij van gluten donker meerzaden (€ 2,99)
 • AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen (€ 1,99)
 • AH vrij van gluten rozijnenbrood (€ 1,99)
 • AH vrij van gluten cake 250 gram (€ 3,49)

Albert Heijn doet het gewoon: dagelijks vers gebakken glutenvrij brood!

Wat zit erin? En wat niet…

Het grootste verschil met de houdbare glutenvrije broden die je tegenwoordig ook in de supermarkt vindt? Naast het feit dat dit brood dagvers is, viel mij meteen op dat je dit verse brood dubbel kunt vouwen zonder dat het scheurt. Want let’s face it: glutenvrij brood heeft toch het imago droog en smakeloos te zijn. Droog is dit verse glutenvrije brood niet en smakeloos al helemaal niet. Uiteraard bestudeerde ik het etiket en dit zit er onder andere in het bruine brood:

 • Lot’s of water! Want bakker Coen ontdekte dat voldoende water bij het bakken van glutenvrij brood een must is.
 • Het brood is gemaakt op basis van maïszetmeel, tapiocameel en rijstmeel.
 • Omdat glutenvrij eten en genoeg voedingsvezels binnen krijgen lastig kan zijn, bevat ieder brood minimaal 6 gram vezels (inuline, psyllium, appel) per 100 gram brood.
 • Het brood bevat ook suiker en dit is nodig voor de zogeheten gistfermentatie, oftewel het rijsproces van het glutenvrije brood. Bovendien krijgt de broodkorst door de suiker een mooi bruin kleurtje. Suiker wordt in dit geval dus ingezet als broodverbeteraar.
 • Het brood is niet geschikt voor de veganisten onder ons, het bevat namelijk scharreleipoeder.
 • Dit brood bevat gejodeerd zout, wat simpelweg betekent dat er aan het zout jodium is toegevoegd.
 • Naast glutenvrij is dit brood ook lactosevrij en melkvrij.
 • Het brood is trouwens ook vrij van glutenvrije tarwe.

Enjoy!

Ik ben benieuwd wat jullie van deze verse glutenvrije boterhammen vinden. Let me know! En heb je vragen? Stel ze gerust in de reacties onderaan dit artikel. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

 1. Seynaeve

  Beste,

  Waait dit super initiatief ook over naar België?

  Antwoord
 2. Pieter

  Beste,

  heb je toevallig ook het adres van deze geweldige bakker Coen in Tholen? ik zou het dolgraag zelf een keer willen bezoeken!

  alvast bedankt!

  groeten,

  Pieter

  Antwoord
 3. Ine Stegehuis - Hulshof

  Bijzonder lekker brood! Ik ga extra vroeg naar de AH want anders is het uitverkocht!
  Ik eet het als een verantwoord alternatief voor fabrieksbrood.
  De bakker krijgt van mij een diepe buiging en een TIEN!
  Het is totaal anders van samenstelling en smaak, vergeleken bij alle andere glutenvrije varianten, want die zijn smakeloos en de variant van bakker Coen eet en proeft daarbij als een gebakje!
  Ga zo door bakker Coen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This