Green Juice: mijn ervaring na één week

Mirjam Blanken

1 februari 2020


Green Juice: mijn ervaring na één week

Let’s talk about it: kom jij iedere dag aan je dagelijkse portie voedingsstoffen? Je kan hierbij denken aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen maar ook vezels die onder andere belangrijk zijn voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een gezonde darmflora.

Bij een gezonde leefstijl is een gezond voedingspatroon belangrijk. Aan de basis daarvan staan voldoende groente, fruit, noten, zaden, pitten en (verse) kruiden. Heb je hier moeite mee? Een Green Juice ter aanvulling is dan voor jou wellicht een goed idee!

In het kader van ‘iemand moet proefkonijn zijn’ heb ik de Nutribites Green Juice afgelopen week geprobeerd. Deze schijnt de beste te zijn op de markt, en dat moest ik natuurlijk wel even testen. Als voorstander van een gezond voedingspatroon ben ik toch wel benieuwd of het echt zo goed is. Dus bij deze: mijn ervaring!

Wat is Green Juice precies?

Je hebt tegenwoordig zoveel producten op de markt die allemaal gezond voor je zijn, maar Green Juice is er eentje in zijn klasse. Deze juice is namelijk op natuurlijke basis en dat maakt deze mix van superfoods toch wel iets aantrekkelijker. Met deze gezonde cocktail krijg je namelijk enorm veel vitamines, mineralen en ook vezels binnen uit natuurlijke bronnen, waardoor je lichaam het beter opneemt dan synthetische producten.

Een hoop mensen hebben allerlei verschillende superfoods op de planken staan, maar met een uitgebalanceerde Green Juice heb je alles in een potje. In praktisch opzicht is het dus wel ideaal, omdat je dan maar 1 of 2 keer per dag een maatschepje hoeft te nemen. Natuurlijk wel ter aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Een hoop mensen krijgen niet elke dag hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen binnen, waardoor een Green Juice zeker uitkomst kan bieden je lichaam te voorzien van de gezonde voedingsstoffen die het nodig heeft.

Waarom is Green Juice gezond?

Om te bepalen of iets gezond is (of gebakken lucht) moeten we gewoon simpelweg kijken wat er allemaal in zit. Een kijkje op het etiket (en op de website van Nutribites) laat zien dat er best wel veel gezonde (natuurlijke) voedingsstoffen in zitten:

Tarwegras, Chlorella, Spirulina, Acerola, Siberische ginseng, Appelvezels, Acacia-vezels, Groene thee bladeren, Druivenpitextract, Fruit- en groente-extracten, Probiotica (Lactospore), 5 Enzymen-mix (Digezyme), Polycosanol, Woudvruchten-extract en een heel klein beetje stevia

Er zitten zoveel vitamines, mineralen, vezels, antioxidanten in dat je met de dagelijkse dosering serieus een flinke hoeveelheid gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en uit natuurlijke bronnen.

Zo gebruik je het groene sap

Er wordt al vrij snel duidelijk gemaakt dat, ondanks je het in water kunt oplossen, dit niet de meest lekkere oplossing is (dit is echter heel persoonlijk). Je kan deze goed oplosbare Green Juice ook door smoothies doen of op een andere manier in je eten of drinken verwerken. En je hoeft er ook door de hoge concentraties en goede opname, niet zoveel van te nemen op dagelijkse basis.

Ze geven hiervoor verschillende methodes aan:

1. Een half maatschepje per dag (5 gram) voor wanneer je een gezond voedingspatroon hebt en het dus meer ondersteunend werkt.
2. Een heel maatschepje (10 gram) per dag, bv. in water.
3. Twee hele maatschepjes per dag (20 gram) voor een boost, wanneer je niet veel gezonde voedingstoffen uit je normale voeding haalt.

Er wordt tegelijkertijd ook vermeldt dat je niet meer dan 20 gram per dag moet nemen. Waarschijnlijk is het vrij sterk en zal het ook geen meerwaarde bieden om hoger dan deze 20 gram per dag te gaan. Ik heb de normale hoeveelheid genomen per dag voor een periode van 7 dagen (met een gezond voedingspatroon, dus hoogstwaarschijnlijk niet eens nodig).

Mijn ervaring met Green Juice

In de bikkel-modus met water gemengd om direct de echte smaak even te ontdekken. En de smaak valt mij mee (je gooit het immers ook zo achterover), wel is het zo dat niet iedereen deze mening zal delen. Het drankje heeft namelijk een uitgesproken smaak en wellicht moet je er ook gewoon aan wennen.

Het lost wel goed op (maar ik mix het dan ook echt heel goed). Ik weet ook dat er een aantal recepten zijn die je kunt maken (laat ik dadelijk even zien), deze heb zelf nog niet geprobeerd. Ik heb de Green Juice gewoon met water gemengd.

Je kan ‘s ochtends ook lekker starten met Green Juice in plaats van koffie, het activeert je lichaam met natuurlijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen. En het kan je net zoals koffie dat doet, meer energie geven. Hoe vaker je het gebruikt hoe meer je dit effect zult gaan merken.

Green Juice recepten

Om je wat inspiratie te geven, vind je hieronder een aantal lekkere recepten waar je Green Juice in kunt verwerken.

Green Juice Smoothie

1 banaan
1 mango
250 ml kokosmelk
275 ml verse geperste jus d’orange
1 eetlepel honing
1 maatschepje Nutribites Green Juice
1 klein stukje pure chocolade om te decoreren (gehakt of geraspt)

Green Juice Lunch

250 ml Griekse yoghurt
50 gram amandelen
1 kiwi (in stukjes gesneden)
1 maatschepje Nutribites Green Juice
1 theelepel kaneelpoeder om te decoreren

Green Juice Drankje

250 ml melk (vol of halfvol)
1 schepje natuurlijke vanillepoeder (naar eigen smaak)
1 maatschepje Nutribites Green Juice

Conclusie?

Het is zeker een aanrader Green Juice te proberen, omdat het een waardevolle aanvulling kan zijn op je voedingspatroon. En zeker wanneer je voedingspatroon nu te wensen overlaat. Je krijgt veel voedingswaarde in natuurlijk vorm binnen, de prijs is meer dan schappelijk en kan op een hoop manieren worden gebruikt.

Health is wealth!

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This