JUIZ~SY | Het gezonde alternatief voor schoolmelk en sapjes

Mirjam Blanken

25 november 2015


JUIZ~SY | Het gezonde alternatief voor schoolmelk en sapjes

Nederlanders worden zich steeds bewuster van gezonde voeding. En dat vind ik als orthomoleculair voedingsadviseur en eigenaresse van JUIZ~S Coldpressed natuurlijk super leuk om te zien. Alleen lijkt het er op dat we ons in onze healthy efforts alleen richten op onszelf; de volwassen man of vrouw. Daarmee missen we misschien wel de groep die het hardste groeit en eigenlijk de meeste bouwstoffen nodig heeft: onze kinderen.

Sugary drinks

Ga naar een willekeurig restaurant en kijk voor de grap eens naar het kindermenu: het is altijd kip, patat of pannenkoek. Nou niet bepaald het meest voedzame eten. Voor de drankjes voor de kinderen is het eigenlijk nog treuriger gesteld. Inmiddels weten we dat (koeien)melk in verband met de groeihormonen in de melk en de lactose lang niet voor ieder kindje zo gezond is. Alternatieven zijn met vruchtensapjes boordevol suikers.

Door onze kinderen altijd zoete suiker drankjes te geven, raken ze verslaafd aan de zoete smaak. In 1 glaasje appelsap zit al snel 10 klontjes suiker. Suiker vervormt ook je smaak. Producten die een minder zoete smaak hebben zoals bijvoorbeeld groene groente , vinden ze al snel minder lekker. Wat vervolgens weer zorgt voor problemen bij het avondeten als het bordje toch leeggegeten moet worden.

Juizs

Samen met de basisschool O.G. Heldringschool doen wij mee aan het project ‘Gezonde Voeding’ van de onderbouw. De kindjes van de onderbouw maken een excursie naar onze sapfabriek.

Excursie naar de sapfabriek

Als eigenaresse van JUIZ~S zou ik deze vicieuze cirkel graag willen doorbreken. Nu kunnen we uiteraard zelf een recept voor een kindersapje bedenken. Uiteraard is dat een goede zet, alleen vinden wij het nog leuker om kinderen zelf in te betrekken zodat kindjes spelenderwijs leren dat groente echt heel lekker kan zijn.

Samen met de basisschool O.G. Heldringschool doen wij mee aan het project ‘Gezonde Voeding’ van de onderbouw. De kindjes van de onderbouw maken een excursie naar onze sapfabriek. Daar leggen we uit hoe de groente van het land wordt geperst tot onze sapjes. Vervolgens gaan ze zelf de groente sappen mengen en proeven. Het recept dat iedereen het lekkerste vindt wordt JUIZ~SY Cold Pressed for & by kids.  Alle kindjes uit de klas maken een tekening over gezonde voeding en het maken van JUIZ~SY. De mooiste tekening wordt gebruikt als basis voor het etiket.

JUIZ~SY

Vanuit JUIZ~S gaan we het sapje daadwerkelijk produceren en wordt het vervolgens beschikbaar op school. De kinderen en ouders kunnen vervolgens kiezen uit schoolmelk of uit JUIZ~SY.

Toevallig zijn we vorige week gevraagd of we willen meedoen met de Foodlab Start-up wedstrijd. In deze wedstrijd worden start-ups gevraagd met een oplossing te komen voor één van de huidige foodissues. Één van de prijzen is, is dat het product bij de Albert Heijn verkrijgbaar wordt. En JUIZ~SY in de schappen van de Appie, dat willen wij natuurlijk wel!

Te dikke kinderen is in mijn ogen één van de grootste problemen op dit moment. Diabetes is naast astma inmiddels al de meest voorkomende ziekte bij kinderen. Daarnaast lukt het ons lang niet altijd om jonge kinderen groente te laten eten. JUIZ~SY kan daar bij helpen.

FullSizeRender-1

Het recept dat iedereen het lekkerste vindt wordt JUIZ~SY Cold Pressed for & by kids. Alle kindjes uit de klas maken een tekening over gezonde voeding en het maken van JUIZ~SY. De mooiste tekening wordt gebruikt als basis voor het etiket.


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This