Kroepoek van Hollandse bodem!

Kroepoek van Hollandse bodem!

Mirjam Blanken

9 november 2017


Kroepoek van Hollandse bodem!

Kroepoek kennen we als populaire begeleider van Oosterse gerechten. Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt nu met een geheel nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek, oftewel kroepoek van Hollandse bodem! Een volledig in Nederland geproduceerde, ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde-zeewier. Deze Zeeuwse kroepoek in kleurrijke, opvallende verpakkingen is vanaf november landelijk verkrijgbaar bij onder meer Jumbo supermarkten.

Kroepoek van Hollandse bodem!

Noordzeegarnalen

De Zeeuwse kroepoek is ontwikkeld door het familiebedrijf Wilthagen in Tholen. “Mijn broer en ik wilden graag een nieuw product aan ons portfolio toevoegen en hebben ons laten inspireren door mooie producten uit onze lokale omgeving. In Nederland wordt nog geen kroepoek geproduceerd. De kroepoek die op de markt is, werkt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen afgebakken. Voor de Zeeuwse kust worden Noordzeegarnalen gevangen, de lekkerste garnaal die er is. Daarmee maken wij onze Zeeuwse garnalenkroepoek.”

Hollandse ui

Zeeland en de daaraan grenzende Brabantse wal zijn ook bekend om hun uien. Wilthagen haalt zijn uien bij uientelers op enkele kilometers van Tholen. “Onze Zeeuwse uienkroepoek bevat 43 procent ui en haalde mede daardoor in de smaaktest onder consumenten een bijzonder hoge score.”

Oosterschelde-zeewier

De derde Zeeuwse variant is een kroepoek met Oosterschelde-zeewier. Het wier wordt door de bekende zeewiersteker Jan Kruijsse van de Oosterschelde-oevers gesneden. Wilthagen verwerkt in zijn kroepoek het zogenaamde knotswier. “Bijna alle Oosterscheldewieren verliezen bij verhitting hun smaak, maar knotswier niet. Ideaal dus voor de verwerking in kroepoek. Knotswier is in het zeer zuivere water van de Oosterschelde in grote getallen aanwezig,” aldus Jan Kruijsse.

Kroepoek van Hollandse bodem!

Verwachtingen

Wilthagen heeft hooggespannen verwachtingen van de introductie van de Zeeuwse kroepoek. “De mooie natuurlijke ingrediënten uit onze directe omgeving maken de kroepoek uniek. Wij laten iedereen zien waar en van wie de grondstof afkomstig is. Dat spreekt aan. Onze klanten reageren dan ook bijzonder enthousiast.”

Vanaf deze maand is de Zeeuwse kroepoek landelijk te koop bij Jumbo supermarkten en bij verschillende delicatessenzaken. Kort hierna volgen supermarktketens als Deen en Spar. 

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This