I did it! Detoxen en toch lekker eten + win een milde detox twv 119 euro van Frecious!

milde detox

Mirjam Blanken

11 oktober 2018


Detoxen en toch lekker eten

Ken je dat? Dat als je iets niet mag, je het juist heel graag wilt? Dat heb ik dus met sapkuren waarbij ik alleen groentesapjes mag drinken. Die ik dan overigens wel weer heel lekker vind (team rode bietensapjes hier), maar waarbij na 2 dagen sappen het knaagdier in mij los komt en ik onwijs veel behoefte krijg aan vast voedsel. Herkenbaar? Dan is de milde detox van Frecious ‘your cup of juice’.

Deze 7-daagse detox  combineert namelijk the best of both worlds en is perfect voor een kickstart naar een gezondere leefstijl. Naast de  groentesapjes en de health shots eet je gewoon 3 keer per dag een gezonde, lekkere en eenvoudig klaar te maken maaltijd met groente uit het seizoen. En geloof me, na een week je lichaam voeden in plaats van vullen heb je op dag 8 echt geen behoefte meer aan sweets and snacks. Sterker nog: op dag 8 besloot ik gewoon weer te gaan voor het zoete aardappel stoofpotje met linzen.

En hoe leuk is dit? In samenwerking met Frecious mag ik een van jullie blij maken met een milde herfstdetox t.w.v. 119 euro! Onderaan dit artikel lees je hoe je mee kunt doen. 

milde detox

Take a break, take a detox!

To detox or not to detox? That’s the question. En laat ik nu het antwoord hebben. Laat ik voorop stellen dat jouw lichaam zichzelf (in principe) prima kan reinigen en ontgiften. Organen zoals de lever, de nieren en de darmen filteren als het ware de afvalstoffen en deze scheiden we vervolgens via onze ontlasting, urine of transpiratie uit. Gevaarlijke stoffen worden in de lever wateroplosbaar of vetoplosbaar gemaakt zodat deze ook veilig kunnen worden afgevoerd en uitgescheiden. De lever neemt dus als ‘omzetter van gifstoffen’ een belangrijke rol in bij het ontgiftingsproces.

Maar wat gebeurt er als er meer toxische stoffen achterblijven dan er worden afgevoerd? Naast luchtvervuiling wordt ons lichaam ook blootgesteld aan vervuiling in de vorm van cosmetica, medicijnen en voeding boordevol conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen. Aan de andere kant hebben we steeds vaker tekorten aan belangrijke voedingsstoffen waardoor ons lichaam minder goed in staat is om zichzelf te reinigen.Een detox kuur kan je lichaam dan een handje helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Immers tijdens deze detox ontlast je jouw lichaam door heel clean en gezond te eten en drinken. En tip van de dag: zorg daarnaast ook voor voldoende beweging, rust en ontspanning.

Dit zijn de voordelen van een digitale detox!

Nog even over die kickstart…

Klinkt natuurlijk goed zo’n kickstart naar een gezondere leefstijl. En dat is het ook. Door een detox te doen reset je als het ware je voedingspatroon en doorbreek je gewoonten die er in de loop van de tijd (weer) zijn ingeslopen. Dat stuk chocola iedere dag na het avondeten? Na een week van detoxen had ik daar geen behoefte meer aan (in ieder geval niet meer dagelijks).

De milde herfst detox is speciaal bedoeld voor een kickstart naar een gezondere leefstijl die ook makkelijk vol te houden is. Je drinkt dagelijks 3 groentesapjes, neemt over de dag verdeeld verschillende health shots en kunt gewoon lekker ontbijten, lunchen en avondeten.

Wanneer je de detox bestelt krijg je een mooi PDF met vegetarische recepten, inclusief boodschappenlijst, een uitgebreid schema en uitleg over de detox en het gebruik van de biologische juices. En ook aan mental support is gedacht, want tijdens je detox ontvang je mailtjes met tips and tricks. En in het kader van goed, beter, best: alle groenten, fruit, kruiden, kiemen en specerijen die Frecious gebruiken zijn 100% biologisch.

Hoe ziet zo’n detox dag eruit?

Wakey, wakey! Voordat je aan je ontbijt kunt beginnen staat er een tarwegras shotje met een glas water op het menu. Niet mijn favoriete begin van de dag, maar je proeft de antioxidanten zullen we maar zeggen. De health shots zijn niet perse lekker, maar vallen dus in de categorie ‘functioneel noodzakelijk’. De detox pret begint een kwartier voor je ontbijt pas echt, want dan is het tijd voor je eerste slowjuice.

Het ontbijt is deze ochtend een heerlijke verwarmende perensmoothie met banaan, peer, plantaardige melk, chiazaadjes en kaneel. Deze smoothie lepel je lekker op, want goed kauwen is gezond en beter voor je spijsvertering. Halverwege de ochtend drink je weer een sapje en staat er een pittig gember shotje voor je klaar. De lunch is een voedzame carrot cake oatmeal. In de namiddag drink je nog een groentesapje, vlak voor het neem je nog een health shot en vervolgens kun je de keuken induiken om een heerlijke curry met quinoa en pompoen te maken.

Klinkt goed toch? Voor mij is de milde detox een perfecte variant. Ik kan lekker blijven eten en eerlijk gezegd vind ik dat een flinke plus wanneer je een gezin hebt en dus 9 van de 10 keer ook staat te koken voor manlief en de kids. Komt nog bij dat ik van enkel sapjes drinken echt verander in een ‘hangry’ moeder en daar wordt niemand beter van. De verschillende detox kuren van Frecious hebben dan ook verschillende instapniveau’s. Wanneer je van jezelf weet dat je er een ongezonde leefstijl op na houdt kan de 7-daagse detox kuur te heftig zijn.

Win een milde detox van Frecious t.w.v. 119 euro (winactie gesloten)

In samenwerking met Frecious mag ik een van jullie blij maken met een milde herfstdetox t.w.v. 119 euro!Meedoen is easy peasy! Wat moet je hiervoor doen?

 1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Spread the word! Deel dit artikel met jouw vrienden. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

Health is wealth!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

62 Reacties

 1. Imke

  Oh wauw, sounds like I need this! Ben via de HA er op gewezen dat ik voor mijn gezondheid (gekke vruchtbaarheidsziekte) over moet op zoveel mogelijk suikervrij. Maar wat is dat moeilijk zeg! Iedere snack, ieder zoets dat er voorbij komt, maakt dat ik begin te watertanden. Dat schiet natuurlijk niet op als je geen sterke wil hebt. Dit klinkt alsof het een fijne start is voor een suikervrijer leventje.

  Antwoord
 2. Kelly Caresse

  Ik doe mee!! Dit komt echt als geroepen, ik wil mijn gezondheid een goede boost geven en weet niet waar ik moet beginnen. Een normale strenge detox is voor mij met diabetes type 1 geen optie, maar zo’n milde klinkt heel fijn. Nu duimen ????

  Antwoord
 3. Elna

  Ohh..zou dit zooo graag willen winnen! Ik kan wel een detox gebruiken!

  Antwoord
 4. Claudia

  Ik doe heel graag mee. Waarom?
  Ik kan dagen kijken op de site van frecious naar de detoxen. Afspraken maken met vriendinnen om een detox te doen maar toch komt het er niet van. Bang dat ik het niet vol houdt. Deze milde detox wil ik daarom graag proberen en mijn lichaam voeden met gezonde sapjes. Ben heel benieuwd! Mooi artikel heb je geschreven!! ?????

  Antwoord
 5. Emilie Cannaerts

  Sapjeskuur heb ik altijd al eens willen proberen maar voor een tijdje geen vast voedsel is ook echt helemaal niets voor mij ? dus vandaar heel benieuwd naar dit alternatief!

  Antwoord
 6. Tessa

  Ik zou heel graag de juice detox winnen. Ik maak nu elk weekend mijn sapjes helemaal zelf (zonder slowjuicer maar gewoon met de blender en een kaasdoek) Dit is heel veel werk; maar voor lekkere sapjes heb ik het over en zeker voor mijn gezondheid!! Toch zou het me heel fijn lijken om ook eens een tijdje meer ontspan tijd te hebben; en dit zou ideaal uitkomen met behulp van de juice detox! Tevens komt het op het ideale moment( want de griep zal er binnenkort wel weer aankomen en ik kan wel een goede boost gebruiken als juffrouw zijnde! We zitten natuuurlijk niet te wachten op nog meer zieke leerkrachten. ik hoop dat ik het win!!

  Antwoord
 7. Madelon

  Ik graag mee ??!

  Antwoord
 8. Lise

  Ik wil dit zo lang al een keer proberen. Nou ja eigenlijk een all-the-way detox maar haak dan toch af omdat ik bang ben dat ik het niet volhoud. Ik knaag namelijk ook nogal graag. Dit zou perfect zijn@

  Antwoord
 9. Maudy

  Oh, dit klinkt als iets wat ik goed kan gebruiken! Ik ben al een tijdje op zoek naar een soort “resetknop” voor mijn lichaam, om even goed veel vitamientjes erin te gooien. Klinkt als de perfecte oplossing! Ik hou hem in de gaten 🙂

  Antwoord
 10. Jill

  Ooo wauw. Dit klinkt zo herkenbaar. Het monstertje in m’n hoofd dat na 2 dagen sapkuur smeekt om vast voedsel en het monstertje wint het dan vaak ook nog van het engeltje. Met deze milde detox ben ik dat monstertje de baas! En een frisse start om naast m’n medicijnen die ik nu tot de juiste dosis heb opgebouwd even m’n lichaam een extra boost te kunnen geven!

  Antwoord
 11. Joyce

  Wat een mooi artikel heb je geschreven! Eindelijk een positieve review over een milde detox die echt lijkt te helpen… Ik ben héél erg nieuwsgierig geworden!
  Nu ik sinds kort glutenvrij moet eten, merk ik dat ik langzaam lichamelijk vooruit ga. Ik hoop dat deze detox mij nóg meer laat herstellen van alle gluten

  Antwoord
 12. Joyce

  Ik heb al eerder een sapkuur/detoxkuur gedaan en dat was toch best heftig in combinatie met werken en kind en sociaal leven… toch vond ik het wel een fijn moment op een verkeerd eetpatroon te doorbreken. Dus zo’n milde vorm spreekt mij wel aan!

  Antwoord
 13. Marleen

  Jaaaa ik als extreem zoetlover zou dit heel goed kunnen gebruiken om eens wat aan mijn suikerverslaving te doen. Zelf al vaak over getwijfeld om te gaan doen, maar durfde het maar niet.. Hopelijk trekt dit me over de streep! Errrrgg welkom dus!!

  Antwoord
 14. Eline

  Ik zou dit zoooo goed kunnen gebruiken nu! Ik ben afgelopen tijd opgenomen geweest in het ziekenhuis en heb dus heerlijk (not) van dat gezonde (not) ziekenhuisvoer moeten eten.. na een stevige antibioticakuur van 10 weken snakt mijn lijf dus naar wat gezonds en dit zou een mooie kickstart zijn naar weer een gezond lijf! Cross fingers!

  Antwoord
 15. Anita H.

  Jaaa, wil ik. Toevallig heb ik dat groene sapje van op de foto (met selderij) afgelopen zaterdag geproefd op een beurs. Smaakte zeker niet verkeerd, maar ik was vooral onder de indruk van de ingredientenlijst. Ik geloof er wel in dat zo’n kuurtje mijn gezondheid ten goede komt.

  Antwoord
 16. Iris

  Wat een gave winactie! Ik doe heel graag mee!
  Een paar keer per jaar doe ik een sapkuur om mijn lichaam even te resetten. Ik voel me daarna altijd een stuk beter, meer energie en minder buikpijn.
  Maar een week alleen maar sapjes drinken vind ik ook heel pittig.. . Dus ik zou deze milde detox graag willen uitproberen om het verschil te ervaren met een “gewone” sapdetox.

  Antwoord
 17. Esther

  Neeed this! ? na de hectische zomer de teugels helaas wat laten vieren (ok, ok: totaal losgelaten ?) en wil nu graag weer knallen, dit zou de ultieme motivatie zijn. Water liep me al in de mond bij het lezen van je artikel

  Antwoord
 18. Pietsje

  Ik doe mee 🙂
  I need a kick (in the ass ??) to get started ?
  Sinds januari begonnen met het koken zonder pakjes en zakjes, vaker vega en veel bewuster met voedsel omgaan maar soms gaat het toch weer fout 🙂
  Een week lang detoxen zou wel eens weer een goede motivatie zijn 😀

  Antwoord
 19. Anna

  Oooh dat is gaaf! Altijd al eens willen doen..

  Ik doe graag mee

  Facebook: An Na

  Antwoord
 20. Jenneke Sliep

  Door alle medicatie die ik slik en prik lijkt een detox mij hartstikke fijn!

  Antwoord
 21. Timara

  Jaaaa ik wil heel graag meedoen. Ik heb al meerdere keren getwijfeld om een detox kuur te nemen maar ode het elke keer niet. Bang om het niet vol te kunnen houden maar deze milde detox kuur klinkt als muziek in de oren. Net 10 dagen geleden teruggekomen van een heerlijke vakantie en gelijk in de lappenmand. Ik kan wel een extra vitamine boost gebruiken!

  Antwoord
 22. Erika

  Zooooo zat van de suikerverslaving waar niet af te komen is…… Zooooo zat van de eeuwige buikje die niet weg wil, zooooo zat van alle dure opties die mij kunnen helpen….. Precies : die detox is op mijn lijf (buikje?) geschreven! Even een reset…. Dat zou super tof zijn! ?
  Ik doe graag mee!

  Antwoord
 23. Esther

  Oeh die zou ik heel graag willen winnen. Wil al heel lang de sapjes van Frecious uit proberen, maar het komt er steeds niet van. Deze detox kuur zou goed van pas komen met het gure najaarsseizoen op komst!

  Antwoord
 24. Priscilla

  Wauw dit klinkt freshilicious? beter als al die pilletjes waar bij mij echt de hunger games gaan op spelen. En eet ik 10x zoveel wat dan weer een domper is en dus niet helpt. Dit klinkt gezond, haalbaar en lekker! Wauw ik zeg uitproberen maar!!!!

  Antwoord
 25. Marlene

  Oeeeee jippiedepippiajee ❤ hoe fijn zou dit zijn❤️❤️. Ik volg al een tijdje een sportprogramma.. Ben dus heel goed bezig voor mijn lijfje.. Mijn hardwerkende body verdient dus een lekker gezond sapje. Als beloning hahha.

  Antwoord
 26. Marijke

  Dat zou een prima opkikker zijn om de winter weer aan te kunnen (en mijn ook mijn winterkleding…)!!

  Antwoord
 27. Suus de Gooijer

  Ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, maar denk er vaak aan om eens een detox kuur te volgen. Doe dus graag mee, lijkt mij geweldig om eens te proberen.

  Antwoord
 28. Marina

  Dit wil ik echt graag een keer proberen! Lijkt me ook fijn even zo’n boost en detox zo voor de wintermaanden in gaan!

  Antwoord
 29. Liesbet

  Net wederom een poging aan het doen om suiker af te zweren en gezonder te eten… want deze veggie heeft altijd zin in suiker en voeding die slecht is voor mijn lijf. Deze detox zou een mooie springplank zijn naar een gezondere levenstijl die vol te houden valt…

  Antwoord
 30. Tamara

  Zó herkenbaar, een hangry mom, daar wordt niemand vrolijk van. Maar als ik dit zo lees is deze detox goed te doen. Heel fijn, want die zomerkilo’s na al die lekkere ijsjes en cocktails moeten er nu echt af….

  Antwoord
 31. Colin

  Ik ben vooral nieuwsgierig. Als ik dit zie en lees denk ik: dit is niets voor mij. Ben dus ook echt benieuwd of het echt lekker smaakt, want eigenlijk ben ik zelf toch meer van de sweets en snacks 😉

  Antwoord
 32. Berna

  Zeer benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren op zo’n kuur, aangezien ik het nog niet eerder heb geprobeerd. Zou graag een poging wagen om een stap in de geode, gezonde richting te zetten!

  Antwoord
 33. Faiza Lahcen

  Lijkt me lekker!! Denk ook wel dat ik het kan gebruiken na een zomer vol met wijntjes en gt’s ?? Dus waag ook graag een kans!

  Antwoord
 34. Maris

  Ik ben al bezig met gezonder eten en meer bewegen. Detoxen iets voor mij? Ik wil wel proberen!

  Antwoord
 35. CJM de Kok

  Gezond bezig zijn met lijf, geest en wat je in je mond stopt en erg benieuwd naar de smaken van deze milde detox om toch wat lekkerder in mijn vel te gaan zitten.

  Antwoord
 36. Anneliese de Waal

  Ohhh.….dat zou ik graag doen en uitproberen.
  Doe heel graag mee !! 🙂

  Groetjes Anneliese

  Antwoord
 37. Ilona

  Na een zomer vol feestjes en de festivals en de daar bij horende alcoholische sapjes, en lekker eten. Ben ik wel toe aan wat gezonde sapjes. Kom maar door met die detox ? denk dat mijn lichaam het uit gilt van blijdschap na deze detox. Zou graag winnen!

  Antwoord
 38. Hemert

  Wintervetjes die voor de zon verdwijnen, te funny toch 😉
  Een boost in het dagelijkse leven en op de weegschaal, een fijne combi die zeer welkom is.

  Antwoord
 39. m chen

  Lekker en gezond gehydrateerd blijven en vooral een goede weerstand ermee creëren, ik doe mee!

  Antwoord
 40. Anna stoef

  Oh jaaa echt wat voor mij! Lijkt me erg fijn om te doen.

  Antwoord
 41. Femke Wiebers

  Oh wow, dit komt als geroepen!
  Afgelopen Mei ben ik bevallen van ons eerste kindje.
  Hij is echt super lief / mooi / geweldig!
  Wel ben ik de hele dag met hem bezig, en heb soms amper tijd of energie om te koken. Ook vindt meneertje het nog absoluut niet nodig om de nachten door te slapen.. Daardoor leef ik de laatste tijd op cafeïne en suiker. Dit begint mij steeds meer tegen te staan, en dit zou net die goede boost zijn om dat patroon te door breken!

  Antwoord
 42. linda haelermans

  sowhee, kan ik eens mooi superslank en fit met mijn nieuwe baan beginnen 🙂

  Antwoord
 43. Charmaine

  Aaah ik heb dit echt nodig! Begin deze maand was ik jarig en ik dacht het is nu of nooit. Dit jaar wil ik echt gezonder gaan leven. Een detox zou echt de perfecte aftrap zijn en net dat beetje extra om daarna een gezonde lifestyle vol te houden.

  Antwoord
 44. Aida

  Een boost voor mijn gezondheid is net wat ik nodig heb zo tegen het einde van het jaar, zodat ik mijn nieuwe voornemens straks beter kan volhouden. Met een healthy body en een healthy mind het kerst in! Bring it on Christmas!

  Antwoord
 45. Sheri

  Deze detox zou op het ideale moment komen na alle stress van september en oktober! Kan ik mijn weerstand opbouwen voor de winter en op een goede manier het nieuwe jaar in luiden.

  Antwoord
 46. wilmsen anita

  Dat is echt geen straf, detoxen met zo’n lekkere sapjes

  Antwoord
 47. Lottie

  Lekker + gezond de herfst in!

  Antwoord
 48. Nienke V.

  Spannend! Ben erg benieuwd wat het resultaat zou zijn, heb nog nooit iets dergelijks geprobeerd…. Maar zou zeker tekenen voor dit gezonde avontuur!

  Antwoord
 49. Anita te Gussinklo

  Ik zou graag een herfst detox willen doen.
  Een keer eerder heb ik dat gedaan maar dat was zo vies, dat hield ik net 2/3 dagen vol. Maar als dit lekker is graag

  Antwoord
 50. Josien Hillebrands

  Na een loodzwaar jaar met een huilbaby kan ik deze extra’s wel gebruiken! ♥

  Antwoord
 51. Sien van Biessum

  Herstellende van twee heupoperaties,kan deze opkikker wel gebruiken!

  Antwoord
 52. Johannes Henderikus

  Ik gun het mijn lieve zwangere dochter,een zwangere vrouw kan zeker wat extra vitamientjes gebruiken!

  Antwoord
 53. Marian B

  Nog nooit geprobeerd. Lijkt me goed om met een milde te starten. Ben benieuwd want ik kan wel een gezonde boost gebruiken, kom maar op met de energie!

  Antwoord
 54. JS Gajadhar

  Voor mijn lieve vrouw,werkt veel,zorgt voor de kindjes….druk druk druk!
  Beetje op krachten komen zo af en toe…dat lukt vast wel met deze sappen!

  Antwoord
 55. Geer Jonker

  Voor mezelf en voor mijn zus,wij doen samen aan yoga en het lijkt me geweldig om samen met haar deze reinigingskuur te doen! ♥

  Antwoord
 56. Jamie

  Dit lijkt me nou heerlijk! Ik heb wel eens een “soep dieet” geprobeerd, waarbij de naam het al weergeeft: nauwelijks vast voedsel. Ja… dat hield ik dus precies 2 dagen vol. Doei gedetoxed lichaam.
  Ik probeer al zolang een detox te doen omdat ik merk dat mijn lichaam er echt behoefte aan heeft.. net nu dat ik de hoop op wil geven kom ik deze winactie tegen!
  😉 deze detox klinkt voor het eerst als iets wat ook daadwerkelijk haalbaar is en deze detoxfaler een eerlijke kans geeft om te slagen.
  Fingers crossed 😉

  Antwoord
 57. Danielle

  Ooooh dit ziet er nog lekker uit en dat terwijl je aan het detoxen bent. Tot nu toe viel het detoxen altijd tegen en was het niet zo gemakkelijk vol te houden maar deze sapje zien er goed uit!

  Antwoord
 58. Clau-dya

  Een jaar geleden een poging gewaagd met citroensap en groene poeder om dat 12 dagen vol te houden, en natuurlijk na 4 dagen afgehaakt, gewoon echt niet te doen, maar nog steeds gemotiveerd om een alternatief te vinden.

  Antwoord
 59. Monique Offringa

  Ik wil al heel lang een keer een detoxkuur doen maar weet niet goed welke en ben ook bang dat ik het dan niet volhoud. Ik eet al gezond en haal veel recepten van deze site. uit de beschrijving denk ik dat ik deze heel graag wil proberen om even een goede reset te hebben en dan misschien ook die laatste 2 kilo kwijt te raken op een gezonde manier

  Antwoord
 60. cobi

  zo voor de feestdagen is het wel even goed om een detox te doen… dus ik doe graag mee

  Antwoord
 61. Julia Hut

  Ik ben een 17-jarig meisje en kamp al heel erg lang met gezondsheidsproblemen en geen een dokter heeft mij kunnen helpen. Op dit moment heb ik het punt bereikt dat ik zelf aan de slag ga! Ik doe enorm veel research naar wat nou echt gezond is en hoe je jezelf kan healen.
  Ik ben aardig op weg en ben al stukken wijzer geworden.
  Ik doe heel veel inspiratie op o.a. bij jou! Ik denk echt dat jouw blogs mijn gezondheid/lifestyle gaat verbeteren en daar ben ik zo enorm dankbaar voor. Je deelt zulke mooie verhalen en gezonde recepten, zo enorm goed van je!
  Ik zou graag een detox willen proberen samen met mijn lieve vader die ook elke dag door mij nu ‘selderij sap’ drinkt.
  Super tof dat je een witactie doet! Let’s hope.

  Antwoord
 62. Lienne

  Dit lijkt me een fijne manier om de voordelen van groentesapjes echt te ervaren! (Maak deze nu zo af en toe zelf, maar zonder goede afstemming)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This