6 redenen om meer avocado’s te eten


6 redenen om meer avocado’s te eten

Holy guacamole! Deze groene rakkers hebben een identiteitscrisis. Zijn avocado’s nu fruit of groenten? In dit recept voor guacamole wordt hij ingezet als groente, maar avocado’s zijn strikt genomen vruchten en vallen dus in de categorie fruit. Avocado’s zijn heerlijk zacht en romig en hebben een subtiele smaak. Heerlijk door smoothies, bij salades, als dip, heerlijk in combinatie met een eitje en zelfs heel lekker om chocolade mousse mee te maken! En de voedingswaarde? Dat zit wel goed! Avocado’s hebben inmiddels een gezonde reputatie opgebouwd. Boordevol gezonde vetten en vezels. Naast lekker zijn deze vruchten dus ook nog eens een gezonde keuze. Maar er is meer! In dit artikel vind je 6 redenen om meer avocado’s te eten.

6 redenen om meer avocado's te eten

 

6 redenen om meer avocado’s te eten

  1. Avocado’s zijn een rijke bron aan kalium. Kalium is een mineraal dat je hart en bloedvaten gezond helpt te houden.
  2. Avocado’s bevatten vitamine B6, C en K. Daarnaast worden bepaalde vitaminen, zoals vitamine A en E, beter opgenomen wanneer ze in combinatie met vetten worden gegeten. Avocado bevordert dus ook de vitamine opname.
  3. Avocado’s bevatten per vrucht wel 10 gram vezels, dit bevordert de werking van de darmen.
  4. Avocado’s bevatten essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft om eiwitten te vormen. Een avocado is ook een licht verteerbare bron van eiwitten.
  5. Avocado’s bevatten oliezuur, een onverzadigd vetzuur dat een gunstige werking heeft op het cholesterol. De goede vetten beschermen je hart en bloedvaten. De goede vetten in avocado’s verhogen namelijk het goede cholesterol HDL en verlagen het slechte cholesterol LDL.
  6. De combinatie van voedingsstoffen in avocado’s zorgt voor een krachtige, ontstekingsremmende werking.

Is jouw avocado wel eetbaar?

De perfecte avocado is natuurlijk biologisch. Maar dan nog kun je te maken hebben met gevalletje bruine binnenkant of te hard om meteen op te kunnen eten. Sta je dan in de keuken met je fijne recept. De oplossing? Check in de supermarkt alvast de rijpheid door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de kleur eronder helder, dus ‘avocado kleurig’? Dan is je avocado goed rijp. Is de holte lichtbruin? Dan zal de avocado waarschijnlijk overrijp zijn en kun je hem beter laten liggen. We willen tenslotte een mooie, groene en zachte avocado toch?

Enjoy!

Wat is jouw favoriete recept met avocado? Laat het ons weten in de comments!


1 reactie

  • Daphne schreef:

    Ze zijn gewoon ontzettend lekker! Bij het snacken maak er toch het liefst guacamole mee. Het geeft dan ook weer direct een gezond gevoel. Een gezonde tegenhanger voor de chipjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *