Review: Koken met Irene

Mirjam Blanken

5 maart 2014


Review: Koken met Irene

De gezonde eter in de eerlijke keuken

Dit boek is het vervolg op het boek Een gezonde eter voelt zich beter. In dit boek staat alles over voeding in relatie tot gezondheid. In dat boek staan juist ziektes en kwalen centraal. Koken met Irene sluit hier mooi op aan.

Dit boek is namelijk een (kook)hulpboek. Boordevol gezonde recepten zoals een gezonde chocotaart met cranberry’s en walnoten, rode bietensoep, gevulde paprika, speltpizza. Naast deze 150 recepten bevat het boek praktische informatie over hoe je aan de slag kunt met gezond koken.

Hoe vaak hoor je niet dat al die pakjes en zakjes zo lekker makkelijk zijn en dat gezond koken te veel tijd in beslag neemt? Voorgesneden groenten, blikken soep en pakken lasagne zijn lekker makkelijk en goedkoop.

In dit boek streeft Irene er dan ook niet naar dat iedereen massaal zijn baan opzegt, een moestuin aanlegt en uren in de keuken gaat staan.

Met vaker kiezen voor biologisch, ook eens binnenstappen bij een natuurvoedingswinkel, informatie over E-nummers, suikers, vetten, gezonde granen en brood is dit boek naar mijn idee een aanwinst op je boekenplank!

Niet alleen geschikt voor de gezonde eter, maar ook zeker voor diegene die gezonde eter willen worden. Bovendien is dit boek ook uitermate geschikt voor mensen met allergieën die hun voeding in willen zetten ter verlichting of voorkoming van hun klachten. Ze maakt hiervoor gebruik van icoontjes bij de recepten.

Winactie

En wat nog leuker is. Ik mag twee exemplaren weggeven van het nieuwste boek van Irene Lelieveld. In Een mooie en vitale huid laat Irene zien hoeveel invloed de dagelijkse voeding kan hebben op de conditie van je huid. Een goede verzorging staat centraal, maar uiteindelijk zijn de meeste huidklachten een teken dat er van binnen iets veranderd moet worden.

Wat moet je doen?
Like en deel de facebookpagina van Eat.Pure.Love en vertel hieronder waarom jij dit boek zou moeten winnen. De twee winnaars worden woensdag 12 maart bekend gemaakt op de Facebookpagina van Eat.Pure.Love.

Liefs Mirjam

Volg jij eatpurelove al op social media?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

14 Reacties

 1. Truus Gielen

  Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik al 2 boeken heb gekocht van Irene Lelieveld en ik graag dit boek Een mooie en vitale huid zou willen hebben. Helaas is het geld hiervoor momenteel niet beschikbaar

  Antwoord
 2. Anonymous

  Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik met mijn 40e nog steeds een onrustige huid met pukkels heb en hier heel erg graag van af zou willen.

  Antwoord
 3. Jouke Krabbenborg

  Hoi!
  Ik wil heel graag dit boek winnen, niet voor mezelf (ik heb hem al en ben er superenthousiast over), maar wil hem heel graag geven aan mijn oom die psoriasis heeft en steeds meer geinteresseerd is in de natuurlijke weg naar herstel en wil gaan voor een echte aanpak ipv symptoombestrijding. Ik vind dit zo tof dat hij op wat latere leeftijd nog zo´n mindshift maakt dat ik heel graag dit boek wil winnen om hem cadeau te doen :-).
  Groetjes Jouke

  Antwoord
 4. Josette de Quant

  Omdat dit boek van Irene nog ontbreekt in mijn boekenkast en ik ben fan van haar 🙂

  Antwoord
 5. Diede

  Oh wat zou ik gelukkig worden van dit boek! Ben een paar maanden geleden bij Irene in de praktijk geweest. Beste keuze ooit. Ik kwam daar voor plotselinge problemen met mijn huid. Bizarre uitslag in m’n nek, hele vette huid en heel veel pukkels. Dit kende ik niet van mezelf! Irene ontdekte voor welke voedingsstoffen ik allergisch ben/ beter kon vermijden en inmiddels gaat het stukken beter. Nog steeds heb ik geen perfect huidje, en ik weet dat dit door voeding kan komen, maar weet niet hoe en wat. Destijds was het boek nog niet uit, maar wat zou ik het boek nu graag hebben! Duimen!

  Antwoord
 6. Anita H.

  Ik ben heel benieuwd naar het boek van mijn stadsgenoot. Vanwege het feit dat ik veel belang hecht aan gezonde voeding. Maar ook specifiek omdat ik nogal wat huidklachten heb (gezicht: rosacea, acne, vochtarme huid en verder eczeem aan handen). Terwijl ik mijns inziens toch best verantwoord en puur eet. Ik zou het top vinden als ik door middel van voeding een afname van klachten zou kunnen bewerkstelligen.

  Antwoord
 7. Mireille Meissen

  Ik wil het boek heel graag winnen, omdat ik net begonnen ben met bewust gezonder (lees o.a. biologische en suikervrij) eten. Ik ben nog zoekende en zie vaak door de vele bomen het bos niet meer goed. Ik denk dat het boek me meer duidelijkheid kan geven en een leiddraad. Een houvast op de ingeslagen weg te blijven belopen.

  Antwoord
 8. Gea W

  Ik zou dit broek graag willen winnen, omdat ik sinds een tijdje bewust let op wat ik eet en vooral op een goede gezonde manier. Ik ben nog volop aan het uit zoeken wat bij mij past, en waar ik persoonlijk goed op reageer vanwege mijn gezondheid. Dit boek lijkt mij erg interessant en het zou zeker een goede hou vast zijn om zo door te kunnen gaan en weer leuke nieuwe recepten uit te kunnen proberen! 😀

  Antwoord
 9. Ellen

  Ik zou dit boek ontzettend graag willen winnen, want ik wordt dit jaar 40 (!!!😳) en heb gewoon nóg steeds “jeugdpuistjes” 😥.
  Zelfs alle dure crèmes van de schoonheidsspecialiste werken niet. Het wordt tijd voor wat GOEDS. 😇

  Antwoord
 10. Annemiek Barbe

  Ik zou heel graag het boek willen winnen. Ben al een paar maanden bezig met gezonder eten maar vind het erg moeilijk om te bedenken wat te eten en ben ook niet bepaald een keukenprinses. Wat tips en recepten zijn meer dan welkom.

  Antwoord
 11. BiancavK

  Ik ben er hartstikke benieuwd naar en helemaal klaar voor!

  Antwoord
 12. Anita Szymanski

  Omdat ik schoonheidsspecialiste ben, is deze voor mij onmisbaar

  Antwoord
 13. Diana

  Ik heb sinds mijn tienerjaren last van acne, en nu pas, pas nu op mijn 31 lijk ik er eindelijk vanaf te komen door heel veel experimenteren met voeding (dit weglaten, dat toevoegen etc). Gezonde voeding in relatie tot een mooie en gave huid heeft dan ook al heel lang mijn interesse! 🙂 Ik zou er graag meer over willen leren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This