There’s a new kid in town: natuurlijke roze chocolade!


There’s a new kid in town: natuurlijke roze chocolade!

Roze chocolade, dat is de nieuwste vondst van op het gebied van chocolade. Na melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade introduceerde het Zwitserse bedrijf bedrijf Barry Callebaut afgelopen week in Sjanghai hun nieuwste vondst. Deze vierde chocolade variant is volledig natuurlijk en bevat geen kleurstoffen. En eerlijk is eerlijk, dat werd ook weleens tijd. De laatste ontdekking op chocoladegebied is namelijk 80 jaar geleden. Toen werden de witte repen geïntroduceerd.

Chocolate comes from cacao, which is a tree.
That makes it a plant.
Chocolate is salad!

natuurlijke roze chocolade

Foto: Barry Callebaut

Robijn chocolade zonder kunstmatige kleurstoffen

Deze roze chocolade is een compleet ander type chocolade. Verwacht dus ook geen bittere, romige of zoete smaak, want deze ‘robijn chocolade’ is gemaakt van de cacao van de zogeheten ruby cocoa bean. Deze cacaobonen bevatten pigment die de bijzondere zachtroze kleur aan de chocolade geven. En de smaak van deze ruby variant? Die schijnt fruitig en een tikkie zuur te zijn, met een lichte bessensmaak. Zowel de kleur als de smaak zijn van nature aanwezig in de cacaoboon en tijdens de productie worden er dan ook geen extra kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Nog even geduld…

Ik ben benieuwd! We moeten nog wel even geduld hebben, want vooralsnog is niet duidelijk wanneer deze roze chocolade in Nederland verkrijgbaar is. Keep u posted!

En tot die tijd zijn deze homemade chocolade bonbons een aanrader!

Chocolate is always a good idea!

 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *