Smaakvol en verantwoord eten uit blik? Dat doe je met vanBLIK!

Smaakvol en verantwoord eten uit blik? Dat doe je met vanBLIK!

Mirjam Blanken

15 november 2017


Smaakvol en verantwoord eten uit blik? Dat doe je met vanBLIK!

Ik geeft het toe: ook ik heb het soms te druk om een gezonde maaltijd in elkaar te flansen. En boodschappen doen vind ik eigenlijk al helemaal niet leuk, waardoor ik er soms wat bekaaid afkom als ik ’s avonds de keuken induik. Maar inmiddels is mijn voorraadla gevuld met een voorraadje verantwoorde maaltijden van vanBLIK. En die zitten inderdaad, in blik. vanBLIK blikken bevatten écht lekkere, verantwoorde maaltijden in blik: chili con carne, biologische kip in kruidige kokossaus,en een vega(n) curry madras. De maaltijden bevatten veel groenten, lekkere kruidencombinaties, geen smaakversterkers en wat veel mensen niet weten is dat conservenblik als verpakkingsmateriaal ontzettend duurzaam is.

Smaakvol en verantwoord eten uit blik? Dat doe je met vanBLIK!

The story behind vanBLIK

Wist je dat blik als één van de weinige verpakkingsmaterialen ontzettend goed te recyclen is? Ik niet. Maar gelukkig weet Maartje Schoolderman, founder van vanBLIK dit wel. Zij ergerde zich behoorlijk aan de plastic waste die komt kijken bij het bereiden van een maaltijd. En zeker bij kant-en-klaar maaltijden. In haar eigen keuken startte ze 2 jaar geleden met vanBLIK. Ze liet haar met liefde gemaakte homemade meals inblikken bij de slager om de hoek. En toen ze vervolgens tweede werd bij de AH Product Pitch kon ze de productie van vanBLIK behoorlijk opkrikken. Nog steeds naar eigen receptuur en met een flinke dosis liefde. Want homemade is en blijft het lekkerst toch?

Met vanBLIK wil ik laten zien dat een snelle hap ook lekker en gezond kan zijn.

Eten uit blik is duurzaam

Toegeven: hier staan nauwelijks blikjes in de voorraadlades. En dat is meteen een misverstand wat oprichtster Maartje uit de wereld wil helpen. Blik is namelijk niet alleen gezond voor het milieu, maar ook voor de mens. Smaakversterkers en conserveringsmiddelen gebruikt ze niet. Die laatste zijn ook totaal overbodig. Ingeblikt voedsel is luchtdicht en lichtdicht verpakt en kun je dus veilig lang bewaren. Daarnaast is blik oneindig recyclebaar, verspil je minder energie bij het bewaren van ingeblikt voedsel en helpt blik als verpakkingsmateriaal tegen voedselverspilling.

De voordelen op een rijtje

Gezond, lekker en duurzaam! dat zijn zo’n beetje mijn 3 voorkeuren als het gaat om kant-en-klare maaltijden. Voor de smaaktest is vanBLIK geslaagd, net als gemakkelijk en duurzaam. Ik zet alle voordelen nog even op een rijtje.

  • Eten uit blik bevat net zoveel vitaminen en voedingswaarde als vers.
  • De maaltijden bevatten geen conserveringsmiddelen en smaakversterkers en zijn daarnaast suikerarm en zoutarm.
  • VanBLIK is suikerarm omdat er minder dan 3g per 100g in zit. Als je een blik deelt met zn tweeën kom je dus op 1,5g per maaltijd uit en dat is echt weinig vergeleken met andere koelverse maaltijden.
  • Blik als verpakkingsmateriaal is goed te recyclen.
  • Door eten te in te blikken is het eten lang houdbaar zonder koeling. Dat is dubbelop fijn!
  • Het assortiment is divers en hiermee ook geschikt voor mensen die vegetarisch of volledig vegan eten.

De vanBlik vind je gewoon in Albert Heijn supermarkten. In het schap naast de rookworsten. De blikjes vallen behoorlijk op door hun witte etiket met vrolijke tekeningen. Kan niet missen dus! En heeft jouw AH ze niet, dan kun je vanBLIK ook online bestellen. Ook ligt vanBLIK in de (online) outdoorwinkels van Bever.

Goed nieuws!

Vanaf eind van dit jaar zijn de blikken van vanBlik ook nog eens 100% BPA vrij!

Enjoy!

Heb jij vanBLIK al gespot bij Albert Heijn? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met vanBLIK. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This