Drink your veggies: dit zijn de 5 voordelen van groentesapjes!

voordelen van groentesapjes

Mirjam Blanken

25 mei 2020


dit zijn de 5 voordelen van groentesapjes!

Wist je dat uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat een kwart van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente binnenkrijgt? Het Voedingscentrum adviseert om minimaal 250 gram groente en 200 gr fruit per dag te eten.

Met de nadruk op minimaal, want ik vind 500-800 gram groente en fruit een betere norm. En dat betekent dat enkel een portie sperziebonen bij het avondeten of een appel als tussendoortje bij lange na niet voldoende is. De oplossing? Drink your veggies, oftewel zet voortaan groentesapjes dagelijks op het menu. Ik heb de voordelen van groentesapjes op een rijtje gezet.

1. Vitamines en mineralen

Een lage weerstand, moeite met concentreren of (chronisch) vermoeid zijn. Wanneer je te weinig voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen binnen krijgt dan kan dit negatieve gevolgen voor je gezondheid hebben. Maar hoe kun je een tekort nu eigenlijk voorkomen? Het antwoord is simpel: eet zoveel mogelijk vers, puur en onbewerkt en vergroot je inname van groente en fruit.

Door het drinken van groentesapjes krijg je natuurlijk easy peasy een flinke (extra) hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Bekijk dit biologische wortelsapje van Sapje maar eens. Zoals je kunt zien krijg je met dit sapje onder andere ruim voldoende vitamine A (betácaroteen) binnen. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen, helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en ondersteunt het immuunsysteem.

2. Variatie is key

In totaal krijg je maar liefst 9 verschillende vitamines en 11 verschillende mineralen en sporenelementen binnen met het wortelsapje. En dat is logisch, want verschillende soorten groente en fruit bevatten ook verschillende soorten voedingsstoffen. Groentesapjes zijn dus een makkelijke manier om voor een gevarieerd(er) voedingspatroon te zorgen.

3. Stay hydrated!

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60-65% uit water. Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het regelen van onze lichaamstemperatuur en het transport van voedingsstoffen en afvalstoffen in het lichaam. En lichaamsvloeistoffen zoals bloed, lymfe en onze spijsverteringsstappen bestaan voornamelijk uit water.

Het meeste vocht krijgen we binnen via het drinken van water. Maar wist jij dat we door onze voeding gemiddeld ook nog een liter vocht per dag binnen krijgen? Door groentesapjes te drinken krijg je dus naast behoorlijk wat extra vitamines en mineralen, ook eenvoudig voldoende vocht binnen.

4. Antioxidanten

Naast vitamines en mineralen bevatten groente en fruit ook zogeheten antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen die vrijkomen bij de energieproductie in ons lichaam. Een heel natuurlijk proces dus.

Maar vrije radicalen ontstaan ook door roken, te veel zonlicht, overmatig sporten, ongezonde voeding, straling, belastende stoffen in cosmetica en schoonmaakmiddelen, luchtverontreiniging, ontstekingen in je lichaam. Zelfs te veel stress kan vrije radicalen veroorzaken.

Vrije radicalen kunnen schadelijk zijn voor weefsels en cellen in ons lichaam en moeten dus ‘opgeruimd’ worden door antioxidanten. Enkele bekende antioxidanten zijn vitamine C en vitamine A.

Antioxidanten, hoe werken ze eigenlijk?

5. Laat je huid stralen

Een mooie bijkomstigheid van die upgrade van vitamines, mineralen en antioxidanten is dat deze voedingsstoffen je huid ook van binnenuit verzorgen. Wist je bijvoorbeeld dat vitamine C onder andere bijdraagt aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid? Kom maar op met die groentesapjes!

Sapje: 100% biologisch, puur en raw!

Tuurlijk, zelf juicen is een optie, maar mijn ervaring is dat de meeste mensen enthousiast beginnen en het binnen een paar weken al voor gezien houden. Ik heb inmiddels standaard een voorraadje biologische sapjes van Sapje in mijn vriezer liggen. Ideaal! Geen gedoe meer met mijn zoektocht naar biologische producten en het belangrijkste: ik krijg easy peasy extra vitamines binnen!

  • De sapjes bevatten altijd minimaal 85% groente en zijn 100% biologisch, puur en raw!
  • De groentesapjes worden slowjuice en koudgeperst bereid, met de beste lokale biologische groenten, fruit, kruiden & specerijen.
  • De groentesapjes wisselen zelfs per kwartaal met de seizoenen mee, zodat je optimale variatie krijgt in geur, kleur, smaak en voedingsstoffen.
  • De glazen flesjes (gemaakt van gerecycled glas) en verpakkingen kun je hergebruiken voor privégebruik of 100% recyclen in de glas- en papierbak.
  • Sapje maakt alleen gebruik van zonne- en windenergie en bezorgt milieubewust met diepvrieswagens.
  • Daarnaast wordt alle groente en fruit pulp die ze overhouden van de sapjes gebruikt als biologisch dierenvoer voor de biodynamische geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Zo kunnen de geiten, varkens, koeien en kippen genieten van gezonde voeding.
  • And good to know: op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, is morgen al in huis.

Health is wealth!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eat. Pure. Love - SAPJE - […] uurlijk, zelf juicen is een optie, maar mijn ervaring is dat de meeste mensen enthousiast beginnen en het binnen…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This