Eetdagboek van Robin


Hi allemaal! Ik ben Robin van www.girlwithablog.nl en ik laat jullie vandaag wat lekkere en simpele gerechtjes zien die ik afgelopen week heb gemaakt en gegeten! Momenteel ben ik een student aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werk ik bij een supermarkt en sport ik meerdere keren per week.

Wie mij een beetje kent zal mij omschrijven als een energiek iemand die veel van lachen houd en enthousiast in het leven staat. Ik houd me veel bezig met een gezonde levensstijl en sporten en haal hier veel plezier uit.

Wat mij de laatste tijd veel stoort is dat de meeste gezonde recepten op internet vaak een beetje ingewikkeld zijn voor de gemiddelde persoon en wat hij of zij in de koelkast heeft staan. Daarom laat ik in dit eetdagboek een paar receptjes zien die simpel zijn en toch gezond! Alle gerechten zijn suiker- en zuivelvrij en ook vegetarisch.

Starting up: Breakfast!

Ik denk dat het ontbijt wel mijn favoriete maaltijd is op een dag. Zoete ontbijtjes hebben mijn absolute voorkeur, maar wel met als nadeel dat de meeste bekende zoete ontbijtjes vol met suiker zitten. Daarom probeer ik altijd met zoveel mogelijk fruit te ontbijten, daarnaast eet ik ook yoghurt en dan nog iets van ontbijtgranen.

Fruity Oatmeal

In de winter eet ik liever havermout omdat dat zo lekker warm is.Deze fruitige havermout is heel simpel te maken, ontzettend lekker maar misschien toch een variatie op je normale havermout!

fruity-oatmeal

Dit ontbijt is perfect voor in herfstige tijden zoals nu.

Wat heb je nodig?

voor 1 persoon

1 glas ongezoete plantaardige melk
5 scheppen (glutenvrije) havermout
1 banaan
een handje vol bosbessen of andere kleine vruchtjes
2 druppels vanille-extract
kaneel

Zo ga je te werk

Kook de plantaardige melk en de havermout in een klein pannetje totdat het begint te pruttelen.

Prak een banaan en wat bosbessen en gooi dit door het mengsel.

Voeg nog wat kaneel en vanille-extract toe en laat het geheel een papje worden.

Laat het daarna even in een bakje staan om af te koelen.

Homemade granola

Waarschijnlijk ben je recepten van granola al vaak genoeg tegen gekomen, maar toch deel ik graag nog even mijn eigen recept. Het is gewoon zo lekker!

homemade-granola

Vaak wordt ook overschat hoeveel werk het is om het te maken, en onderschat hoe lang je met de hoeveelheid kan doen. In een halfuur (inclusief baktijd) kan je al ontbijten voor een week!

Wat heb je nodig?

voor 6-8 porties

150 gram biologische (en glutenvrije) havervlokken
150 gram ongezouten noten naar keuze
4 eetlepelsl honing
3 eetlepels olie naar keuze
naar wens nog rozijnen, zaden of gedroogd fruit

Zo ga je te werk

Meng de havervlokken, noten, honing en olie door elkaar in een grote kom.

Bekleed een bakplaat of een bakschaal met bakpapier en vul deze met het mengsel.

Bak de granola op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.

Schep het mengsel elke 5 minuten om.

Als het klaar is kan je nog rozijnen, zaden of gedroogd fruit toevoegen.

Laat het geheel daarna goed afkoelen en bewaar het in een luchtdichte pot.

Time for a break: lunch!

De lunch eet ik meestal thuis dus dat komt vaak neer op een restje avondeten van de dag ervoor, soep of een snelle salade. Iets wat makkelijk is, aangezien je in de middag vaak volop bezig bent en niet te lang in de keuken wil staan.

Courgette Salade

Dit is een hele simpele salade, maar ik heb expres overal de nadruk op simpel gelegd. Deze salade is heerlijk fris door de dressing, maar door de verschillende kruiden soms ook licht-pittig. De warme stukjes courgette passen perfect erdoor en zorgen voor lekkere structuren in je mond.

courgette-salade

Eat your veggies! Salade is altijd een goed idee.

Wat heb je nodig?

10 cm courgette
5 cherrytomaatjes
50 gram sla naar keuze
2 bosuitjes
10 cm komkommer
2 eetlepels yoghurt

Zo ga je te werk

Snijd de courgette met een dunschiller in flinterdunne plakjes. Bak deze met een beetje olie in een pan en bestrooi ze met veel kruiden. Ik gebruikte: zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en rozemarijn. Keer de schijfjes regelmatig in de pan.

Was de sla en snijd de tomaatjes en bosuien, deze kunnen zo in de salade.

Maak een simpele dressing van de yoghurt en kleine stukjes geraspte komkommer. Vul dit aan met wat peper, zout en paprikapoeder.

Gooi alles door elkaar met de dressing erop.

Lunchmuffins

Deze muffins kan je ook prima als ontbijt of tussendoortje eten, maar aangezien ze zo makkelijk mee te nemen zijn staan ze hier bij de lunch. Ze zijn super gezond, zoet en heerlijk! Geloof me deze ga je vaker maken. Ook vind ik de verhoudingen van deze ingrediënten heel fijn.

muffins

Vaak als je iets gaat bakken zit je nog maanden met halve zakken speciaal meel, en andere poeders. Dit kan je allemaal zo kopen. Een klein trosje bananen, een heel doosje eieren, amandelmeel wordt ook vaak per 100 gram verpakt en een doosje bosbessen, ideaal!

Wat heb je nodig?

3 bananen
6 biologische eieren
100 gram amandelmeel
een handje vol bosbessen of andere vruchten

Zo ga je te werk

Mix de eieren, het meel en de bananen door elkaar tot een glad mengsel.

Roer de bosbessen er rustig doorheen om ze niet te pletten.

Verdeel het mengsel over 12 kleine of 6 grote muffinvormpjes.

Bak ze op 200 graden voor ongeveer 35 minuten.

To set up a smooth evening: dinner!

Bij het avondeten vind ik het vooral belangrijk dat ik veel groentes binnen krijg, maar daarnaast ook dat ik goed vol raak anders blijf ik snacken in de rest van de avond. Het volgende recept vind ik een goede combinatie van beide en is ook nog eens binnen een halfuur gemaakt.

gevulde-paprika-rijst

Met dit gerecht kom je wel heel makkelijk aan je dagelijkse portie groentes. En daarnaast ziet het er ook heel erg leuk en kleurrijk uit. Dit gerecht is voor drie personen.

Wat heb je nodig?

voor 3 personen

3 paprika’s
2 bosuitjes
een half pakje vegetarische gehaktstukjes
10 cm courgette
1 kopje zilvervliesrijst
kruiden

Zo ga je te werk

Snijd de paprika’s door de helft. Verdeel ze over een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met kruiden. Ik gebruikte bijvoorbeeld zout, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden.

Bak deze in ongeveer 20 minuten op 160 graden. Zo zijn ze niet volledig gebakken, en zijn ze nog vol vocht.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de bosuitjes en courgette en bak deze met het gehakt in een wokpan.

Meng de rijst met het groente-gehakt mengsel.

Vul de paprika’s.

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie uit mijn eetdagboekje kunnen halen. Laat onderaan deze blogpost weten wat je van de recepten vindt. Gaan jullie iets proberen? Liefs Robin.


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *