Friday Favorites #107: vega lenterisotto, het recept voor saag paneer en mindful doen
Goedemorgen deze morgen! Deze week kwamen er veel recepten online. En vooral vegetarische recepten. Zo kun je dit weekend aan de slag met het recept vega lenterisotto, het Indiaase gerecht saag paneer of pizza met aardappel. Die laatste is typisch zo’n gevalletje ‘klinkt apart, maar smaakt onwijs goed’. En heb je wat meer zin in een mindful weekend? Dan is het artikel over jezelf niet goed genoeg voelen in deze Friday Favorites een aanrader. Enjoy!
Het recept voor saag paneer
I know, manlief had ook geen flauw idee wat ik bedoelde toen ik hem vertelde dat er saag paneer op het menu stond afgelopen weekend. Saag paneer is een vegetarische Indiase curry met een saus van spinazie, tomaat en plantaardige room (saag) en blokjes ongezouten kaas (paneer). Paneer is trouwens een kaassoort die in veel Indiase gerechten wordt gebruikt. De naam paneer komt van het Perziche woord panir, wat kaas betekent. Just so you know!
Wat als ‘niet goed genoeg zijn’ jouw overtuiging is?
Ik ben niet goed genoeg… Herken je die gedachte? Grote kans van wel, want bijna ieder mens draagt deze negatieve gedachte bij zich. Die gedachte zorgt ervoor dat je beter wilt zijn, dat je nog hogerop wilt klimmen, maar vaak ook dat je nog niet tevreden kunt zijn. Dat geeft jou het gevoel dat je eerst nog iets moet bereiken voor het helemaal goed genoeg is.
Op deze manier zorgt de gedachte ‘niet goed genoeg zijn’ er ook voor dat je stappen niet durft te zetten omdat je niet echt in jezelf gelooft. Vanuit die gedachte ontstaan vervolgens allemaal zijsporen in je gedachtes zoals: ‘ik ben te oud’ of ‘dit is niet het moment’. Die komen allemaal voort uit de gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’. En zolang je dat gelooft is het waar.
Vegetarische pizza met aardappel en geitenkaas
Deze variant van pizza bianca is alles behalve wit. De bodem is namelijk gemaakt van onder andere rode bietjes! Deze pizzabodem op basis van groente scoorde ik afgelopen week bij Lidl. En in het kader van verrassende recepten heb ik een recept voor vegetarische pizza met aardappel gemaakt. Zonder tomatensaus, maar met een dun laagje crème fraîche. En ik kan je vertellen dat deze pizza een hit was in huize Eat.Pure.Love. Enjoy!
Vegan mosterdsoep met pompoenpitten
Een romig soepje maken zonder zuivel, dat is dus easy peasy! Sowieso is soep mijn go-to wanneer ik wat minder tijd (of zin) heb om uitgebreid te koken. Een pan soep kun je natuurlijk prima al een dag van tevoren klaarmaken. Een lekker broodje on the side en je bent klaar.
Deze vegan mosterdsoep heb ik gebombardeerd tot maaltijdsoep door er wat extra prei doorheen te doen. In veel recepten wordt dit soeprecept gemaakt met spekjes. Om die lekkere bite te krijgen, heb ik er gewoon een handje pompoenpitten overheen gestrooid. Feel free to make it your own. Enjoy!
Vegetarische lenterisotto met groene asperges
Er is wat mij betreft niets gezelligers dan samen genieten van een heerlijke maaltijd! Volgens de Dikke van Dale betekent gezellig ‘een huiselijk gevoel gevend’ en laat dit nu precies de spijker op de kop slaan. Wist je trouwens dat het woord ‘gezellig’ niet te vertalen is in andere talen? Het hoort dus echt bij de Nederlandse cultuur. Net als de Hollandse asperges van Lidl in deze vegetarische lenterisotto.
Agenda Food Festivals 2019
Yes! Het is weer tijd voor de agenda met food festivals 2019! Oftewel: festivals met de hipste food trucks, het lekkerste eten en de fijnste vibe. En voor wie denkt dat alle toffe festivals zich in de hoofdstad bevinden heb ik goed nieuws! In deze food festival agenda voor 2019 vind je namelijk leuke festivals door heel Nederland.
Have a wonderful weekend!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
0 reacties