Friday Favorites #27
Vandaag een lekkere lange Friday Favorites! Ik ben de laatste weken lekker op dreef en om te zorgen dat je niets mist heb ik alle leuke dingen, interessante artikelen en lekkere recepten in deze Friday Favorites ‘gepropt’. Zo vind je deze week op de website het recept voor glutenvrije avocado frietjes, heerlijke boekweit wraps en een pindakaas cheesecake. En om je wegwijs te maken in de wereld die suikervrij heet kun je de 7 tips om suikervrij te eten lezen. Want suikervrij eten is natuurlijk flauwekul!
Ben je een beetje grieperig? Dan zou ik zeker de kruidenthee met gember en kurkuma een kans geven. Verder vind je een handig overzicht met de leukste en lekkerste food festivals voor 2017. Save the date! En ben je stijf of wil je sowieso beginnen met yoga? Dan is het artikel van Millaray een aanrader! Zij schreef een blog over de zonnegroet. Om het jou wat makkelijker te maken staat er bij iedere houding een foto. Zo kun je vandaag meteen aan de slag! En ook vandaag heb ik weer een leuke winactie. Je maakt namelijk kans op 1 van de 3 pakketjes NADA Nothing Added. Deze healthy snack van gevriesdroogd fruit is net gelanceerd en is toch lekker!
Sneeuwpret!
Ondanks dat ik een echt online muts ben, vind ik dit toch stiekem erg leuk. Vorig weekend stonden Benneman en ik binnen 3 tellen aangekleed beneden om te genieten van de sneeuw. Ondanks het dunne ijslaagje wat hier viel vonden we toch een perfect plekje om onze gevaarlijke kunsten te vertonen. En hoe leuk is het dat daar dan net een journalist rondloopt om een plaatje te schieten. En kijk! We zijn blijven plakken!
Zo bak je de perfecte avocado frietjes!
Deze avocado frietjes zijn lekker! Zo lekker dat ik manlief zijn portie ook opgegeten heb. Dat was nog eens een vet gezonde lunch! Sowieso eet en drink ik soms op rare tijden mijn eigen baksels. Life of a foodblogger! Dit recept voor avocado frietjes is glutenvrij. In dit geval was dat niet zo moeilijk. Paneermeel en bloem koop je tegenwoordig zelfs in een gewone supermarkt glutenvrij en biologisch. Zo fijn! En deze avocado frietjes zijn natuurlijk perfect voor bij de borrel!
Blog van de week
De Zonnegroet (Surya Namaskara) is een klassieke yoga oefening die bestaat uit een serie van rustige, aaneengesloten houdingen. Deze houdingen gaan in een vloeiende beweging over in elkaar en bij elke beweging hoort een inademing of een uitademing. Traditioneel werd deze yoga oefening beoefend bij zonsopkomst. Ook bij de start van yoga lessen is de Zonnegroet een prima warming-up. Het bereidt je lichaam voor op de yoga houdingen en asana’s die nog komen. De reeks oefeningen zorgen onder andere voor flexibiliteit in je ruggengraat. Ben je erg stijf? Dan is het uitvoeren van de Zonnegroet voor jou bijzonder effectief, omdat het de flexibiliteit van je lichaam snel verbetert.
En om het jullie wat makkelijker te maken heeft gastblogger Millaray de Zonnegroet in beeld gebracht. Met deze online instructie kun jij jezelf de reeks oefeningen een stuk gemakkelijker aanleren. Succes!
Begin jouw dag goed met de zonnegroet!
Recept van de week
Pssst… Dit recept voor boekweit wraps met mango en cashewnoten is zo simpel. Als je al fan bent van glutenvrije boekweit pannenkoeken dan ga je deze hartige variant heerlijk vinden. Het enige verschil is dat ik in dit recept de plantaardige melk vervang door water.
Variatie genoeg! Verse kruiden toevoegen aan het beslag, vullen met vis of vlees, groenten, hummus of salade. Warm en koud lekker, dus ook een slimme foodprep. Maak je ze als avondeten, fabriceer er dan wat meer. Zo heb je een heerlijke lunch de volgende dag op je werk. Ik maakte deze keer een variant met kerrie en kurkuma. Hello, yellow wraps!
NADA Nothing Added
Less is more! En dat heeft oprichter Taco Schepers goed begrepen toen hij deze nieuwe snack bedacht. NADA Nothing Added is mijn favoriete tussendoortje van dit moment! Deze healthy snack bevat geen kunstmatige kleurstoffen, toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen; aan de zakjes gevriesdroogd fruit van NADA is simpelweg helemaal niets, nada, noppes toegevoegd.
Je leest het goed! Door het vriesdrogen van puur fruit, verdwijnt namelijk alleen het aanwezige water. Het verse fruit wordt ingevroren tot een temperatuur van -40°C en vervolgens in een vacuüm weer langzaam ontdooid. Hierdoor gaat het water direct van ijs naar waterdamp. Het voordeel? Wat overblijft is een knapperige snack van puur fruit met een heerlijke, unieke smaak met dezelfde voedingswaarde als vers fruit.
En leuk nieuws! Ik mag namelijk 3 pakketjes NADA Nothing Added verloten. Meedoen is easy peasy! Laat gewoon even een reactie achter onder de blogpost. Zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt.
Chocolate peanut butter cheesecake
In het kader van: There’s nothing peanut butter and a spoon can’t fix draaide ik (2 jaar geleden alweer!) deze heerlijke cheesecake in elkaar. Heb je hem liever vegan? Vervang dan simpelweg de honing door ahornsiroop. Regelmatig kom ik ‘oude’ recepten tegen waarbij de foto’s redelijk gedateerd zijn (understatement). Geeft niets! Deze pindakaas taart is zo lekker!
De lekkerste ontbijtjes met havermout
Ik ben dol op havermout! En om te laten zien dat je met havermout meer kunt maken dan alleen een havermout papje deel ik de lekkerste ontbijtjes met havermout! Van mug cake met banaan en appel kaneel crumble tot zelfs een hartige havermout en havermout ontbijtcake. En wat denk je van een koffie bananenbrood met chocolade? Ook gemaakt met havermout!
De lekkerste ontbijtjes met havermout vind je hier!
7 tips om ‘suikervrij’ te eten
Die suikers in onze voeding toch! Van alle informatie over suikervrij eten zou je van schrik geen banaan meer durven eten. Boeken vol zijn er geschreven over suiker eten. Tabelletjes met hoeveel suikerklontjes er in ontbijtkoek en mueslirepen zitten dwarrelen over je tijdlijn op Facebook. En regelmatig krijg ik de vraag hoe het nu precies zit met suikers in onze voeding. Want is suiker echt zo slecht? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Suikers zoals glucose zijn een vorm van koolhydraten en hebben we nodig als brandstof, oftewel energie. Wist je dat jouw hersenen dagelijks zo’n 120 gram glucose nodig hebben? Glucose is een zogeheten macronutriënt net zoals eiwitten en vetten.
De vraag is vervolgens in welke hoeveelheden en welke vorm we die koolhydraten (suikers) binnen krijgen. Een handje M&M’s heeft bijvoorbeeld een andere voedingswaarde en uitwerking op je bloedsuikerspiegel dan het eten van een banaan. Om je op weg te helpen naar een suikerbewuste leefstijl deel ik 7 tips om suikervrij te eten. En met suikervrij bedoel ik vrij van geraffineerde suikers. Just to be sure!
Het hele artikel lees je hier!
Agenda Food Festivals 2017
Van streetfood bij de eerste editie van Yummya tot culinaire hoogstandjes bij Taste of Amsterdam. Ik heb de gezelligste, hipste en leukste food festivals markten op een rijtje gezet. En de lijst is weer lang! Ze staan daarom lekker overzichtelijk per maand op een rijtje. Van een aantal festivals is de agenda nog niet bekend. Zodra deze data bekend zijn, komt er natuurlijk een aanvulling op deze agenda food festivals 2017. Welke is jouw favoriet?
Anti griep kruidenthee
I confess! Ik ben een theeleut. Ik slurp dagelijks behoorlijk wat bakjes thee naar binnen. Mijn favoriet? Groene thee met (het liefst een vers schijfje) citroen. In China drinken ze groene thee al ruim 5000 jaar en wordt het zelfs toegepast als geneeskrachtig middel, aangezien het boordevol polyfenolen (antioxidanten) zit.
Kruidenthee is er in alle soorten en maten, zoals deze kruidenthee met gember en kurkuma, misschien beter bekend als geelwortel. Maar kruidenthee is eigenlijk helemaal geen thee. Thee is namelijk gemaakt van bladeren van de theeplant. Thee zoals kamillethee of muntthee zijn natuurlijk helemaal niet gemaakt van theebladeren, maar van kruiden, bloemen of specerijen. Kruidenthee is vaak een mix, zo ook dit recept voor anti-griep thee.
Have a wonderful weekend!
Wat zijn jouw plannen dit weekend? Ik duik lekker de keuken in om nieuwe recepten te maken. En hopelijk valt er dit weekend genoeg sneeuw om van de dijk af te sleeën. Want sneeuwpret hoort er toch wel bij in de winter vind ik.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties