Friday Favorites #56
Good morning! Inmiddels ben ik al ruim een week in het mooie Sri Lanka. And oh boy, wat is het hier mooi! Vandaag vertrekken we richting de oostkust voor wat zon, zee en strand. En surfen! Afgelopen week hebben we de omgeving van Kandy en Ella ontdekt. Uiteraard wijd ik wat artikelen aan Sri Lanka en in deze Friday Favorites vind je alvast wat foto’s. Ook kwamen er weer inspirerende artikelen online deze week. Het artikel is een aanrader voor iedereen die wat ‘groener’ wil reizen. Boordevol tips and tricks! En jullie hadden het artikel over Casa do Caminho Verde in Madeira nog tegoed. Ik heb lekker veel foto’s toegevoegd, zodat je goed kunt zien hoe deze accommodatie eruit ziet. Mocht je plannen hebben om richting Madeira te reizen, dan is dit de tip van de dag hoor. Ik blijf het onwijs leuk vinden om bij locals te slapen en dat doe je hier. Let’s talk food! Deze week kwamen er maar liefst 4 nieuwe recepten online. Van een chocolade cake met kikkererwten, vegan courgettesoep tot groene popcorn en zuivelvrije rijstpap. Enjoy!
Garbanzo cake: glutenvrije chocolade cake van kikkererwten!
De kikkererwt, ook wel garbanzo of chick pea genoemd, is een van de meest eiwitrijke peulvruchten. Ze worden vaak als groente gezien, maar eigenlijk zijn het de zaden uit de peulen van een vlinderbloemige plant. Ze zijn een bron van voedingsvezels, B-vitamines en mineralen, onder andere ijzer. De ijzeropname wordt trouwens versterkt door er verse groenten bij te eten. Dat gaat in dit recept niet lukken, maar dat mag de pret niet drukken. Deze glutenvrije chocolade cake is namelijk heerlijk smeuïg en vol (lees: lekker zoet) van smaak.
The place to be in Madeira: Casa do Caminho Verde
Deze bijzondere plek was ‘ons plekje’ tijdens mijn vakantie naar Madeira dit voorjaar. En eerlijk is eerlijk, toen eigenaresse Lidia ons ’s avonds laat nog hartelijk ontving met een dikke plak homemade glutenvrij bananenbrood en een fles lokale rode wijn voelde ik me meteen thuis bij Casa do Caminho Verde. De hangmat op de veranda van ons appartement, inclusief prachtig uitzicht op de zee was ook een dikke plus natuurlijk.
Toen we aankwamen was het al donker en dat maakt rijden in Madeira net wat lastiger. De dagen erna reden we ook bij daglicht nog vaak verkeerd, om ons vervolgens elke keer te verbazen over de smalle kronkelende weggetjes die toch echt bedoeld waren voor auto’s. Gelukkig regelt Eliza was here meteen een goede auto bij het boeken van je reis, want deze is echt onmisbaar als je het prachtige Madeira wil ontdekken. Casa do Caminho Verde bleek al snel de perfecte uitvalsbasis om het eiland te ontdekken en ’s avonds onder het genot van een glas Madeira wijn of traditionele poncha heerlijk te genieten op onze veranda van de mooie zonsondergang.
Het hele artikel lees je hier!
Gezonde popcorn met matcha en chocolade
Van deze gezonde popcorn krijg je gegarandeerd groene vingers! En als je net als ik ‘per ongeluk’ uitschiet met het raspen van je chocoladereep, dan wordt het helemaal een kliederboel. Geeft niets! Deze popcorn met groene thee poeder is namelijk om je vingers bij af te likken. Tip van de dag: nu matcha steeds populairder wordt speelt de markt hier uiteraard ook op in. Goede matcha is biologisch, komt uit Japan en heeft een fruitige, ietwat grassige smaak. Wanneer jouw groene thee poeder een bittere smaak heeft, dan heb je te maken met een slap aftreksel. Binnenkort verklap ik jullie welk merk mijn favoriet is. So stay tuned!
Blog van de week
Bestaat er eigenlijk wel zoiets als duurzaam backpacken? Een vliegreis naar Thailand inclusief binnenlandse vluchten valt natuurlijk niet in de categorie ‘groen reizen’. Lokale projecten ondersteunen zoals een bezoek aan Elephant Nature Park in Chiang Mai en kiezen voor hotels en guesthouses waar de lokale bevolking werkt is dan een goed idee. De airco in je guesthouse niet laten loeien als je de hele dag weg bent en je handdoekje meerdere keren gebruiken is ook een goed idee. En wat denk je van streetfood eten? Op deze manier ondersteun je de lokale bevolking natuurlijk ook. But there’s more! Ik geef 7 handige tips om als een ware ecotoerist op pad te gaan!
Het hele artikel lees je hier!
Recept van de week
Een vegetarisch of vegan soepje heerlijk romig krijgen is easy peasy. Het geheime ingrediënt? Kokosmelk! Dit is een melkachtige, romige substantie en komt uiteraard van een kokosnoot. Maar waar komt de kokosmelk precies vandaan? Binnenin een kokosnoot zit immers kokoswater en geen melk… Een kokosnoot bevat ook vruchtvlees en dit wordt vermengd met water. Vervolgens wordt het gefilterd et voilà: wat overblijft is kokosmelk! Deze vegan courgettesoep is ook nog eens zo klaar: uitje fruiten, courgette meebakken, bouillon toevoegen, kokosmelk erbij en op smaak brengen met kruiden. Easy peasy dus!
Romige vegan rijstpap met kaneel
Ik eet dus nooit toetjes na het eten. Mijn dessert is tegenwoordig een stuk pure chocolade vrees ik. In mijn jonge jaren kwam er na het eten standaard een pak yoghurt op tafel. En was het weekend? Dan werd deze vergezeld door een pak vanille vla. Heerlijk met een flinke lepel appelmoes erdoor! Helaas (of gelukkig…) is deze gewoonte niet blijven plakken. Maar als ontbijt is deze vegan rijstpap natuurlijk ook heel erg lekker. Of misschien nog wel lekkerder! En wel zo fijn: dit toetje is zowel warm als koud heerlijk. Een ideale foodprep dus!
Enjoy your weekend!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties