Friday Favorites #47
Wat een week! Ik heb inmiddels geen stem meer, dus vandaag hebben manlief en zoonlief het lekker rustig. Gisteravond was het party time, want ik was aanwezig bij de lancering van haar nieuwste boek! En ik kan je vertellen dat het weer een heerlijk boek is geworden. Boordevol party recepten dit keer, want het leven moet gevierd worden, aldus Rens Kroes. Morgen heb ik la Kroes aan de telefoon voor een interview, dus als je nog vragen hebt voor haar laat het dan vooral weten! En houd de website in de gaten, want zowel het interview als de review verschijnen dit weekend online en ik mag maar liefst 3 exemplaren van The Party Edition verloten onder de volgers van Eat.Pure.Love. Stay tuned!
In deze Friday Favorites vind je weer hele fijne artikelen. Hailey schreef over duurzame keurmerken in de kledingindustrie en ik zette de lekkerste ijsrecepten op een rijtje. Lekker, want het mooie weer komt er weer aan. En deze week heb ik weer een toffe winactie voor jullie. Je maakt namelijk kans op kaarten voor YogaFest in Amsterdam volgend weekend. Ik ben er ook, dus wie weet zie ik je daar wel. mijn favoriete tassenmerk lanceerde afgelopen week de Positive Icons Campagne. Zo’n mooi initiatief en zeker de moeite waard om hieraan mee te doen. Er kwamen nog veel meer toffe artikelen en lekkere recepten online, veel leesplezier!
Is jouw kleding duurzaam? Check deze kleding keurmerken!
Je hebt het misschien al wel eens voorbij zien komen: kleding met een keurmerk. Zo’n keurmerk geeft aan dat kleding aan een bepaalde standaard voldoet en dat het kledingstuk op een of andere manier op een eerlijke of duurzame wijze is geproduceerd. Zo heb je bijvoorbeeld een keurmerk dat aangeeft dat je kledingstuk is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het GOTS keurmerk. Aangezien er flink wat kleding keurmerken in omloop zijn en ze allen ergens anders voor staan, heb ik voor je op een rijtje gezet welke kleding keurmerken er zijn en wat ze betekenen.
Het hele artikel lees je hier!
De lekkerste gezonde ijsrecepten!
De afgelopen weken heb ik jullie al flink ‘gespamd’ met homemade en gezonde ijsrecepten. Mijn vriezer is dan ook een bonte verzameling van gezond, iets minder gezond en niet gezond, maar wel erg lekker. Zo staat er naast de pot Ben & Jerry’s een bakje met homemade bananenijs. En onderin de vriezer vond ik nog een verloren bakje met zelfgemaakte magnums.
Gezonde ijsrecepten met een knipoog natuurlijk, want ook al zijn deze recepten homemade en gemaakt van pure ingrediënten, ongelimiteerd eten van deze ijsjes is geen goed idee vrees ik. Maar waar ik na het eten van een magnum met een suikerdip op de bank plof, is dit bij mijn eigen magnums niet het geval. Minder suiker, geen zuivel en bovendien: homemade is always better!
YogaFest 2017: een weekend vol yoga en good food
YogaFest is back in town! Op 17 en 18 juni 2017 vindt dit internationale yogafestival alweer voor de derde (!) keer plaats op het sprankelende Westergasterrein in Amsterdam. Dit 2-daagse yogafestival is de perfecte plek om te ontspannen in een groene omgeving. Je kunt het hele weekend je hart ophalen bij de verschillende yogalessen, meditatie workshops en inpirational talks. Daarnaast kun je genieten van massages, muziek en good food! Café Sage is een vegetarisch en vegan restaurant wat zich bevindt in de eigen YogaFest studio die onlangs werd geopend op het Westergasterrein.
Het hele artikel lees je hier!
Limburg Lonkt: ga jij 3 maanden op blogsabbatical?
Hoe leuk is dit? VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing hebben de handen ineen geslagen en organiseren een heuse blogsabbitical in eigen land. Of beter gezegd: een 3 maanden durende blogreis door regio Zuid-Limburg. Een regio waar het goede leven continue opnieuw wordt uitgevonden, waar je voelt waar het leven om draait, waar je tot rust komt, waar je op zoek gaat naar mooie verhalen achter inspirerende mensen en waar je de bruisende stad Maastricht ontdekt. En waar je op nog geen 2 uur rijden van de Randstad een heerlijk ontspannen vakantiegevoel ervaart.
Het hele artikel lees je hier!
Blog van de week
Of je nu vlees eet, vegetariër bent of glutenvrij eet: de pure keuken is helemaal terug. Toen ik 5 jaar geleden begon met glutenvrij eten, ervaarde ik dat vooral als lastig. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker. Er zijn zoveel verantwoorde producten bij gekomen die – naast glutenvrij – ook suiker-, lactose en sojavrij zijn. De welvarende maatschappij van nu staat ons toe om te kijken wat echt belangrijk is voor ons lijf. Natuurlijk groeit bij de meeste mensen het geld niet op de rug (bij mij in elk geval niet), maar ik betaal liever 50 eurocent meer voor een bakje bio gehakt, dan de variant met ‘natuurlijk’ aroma, dat je er gratis bij krijgt. Ik blijk niet de enige te zijn. Puur eten is hot and happening!
Het hele artikel lees je hier!
MYOMY do goods lanceert Positive Icons Campagne
Wat is het toch inspirerend om het verhaal achter duurzame producten te ‘ontdekken’. Maar we weten allemaal: achter ieder mooi product staat een inspirerend mooi mens. En dit is zeker het geval bij de duurzame tassen van MYOMY do goods. Founder Marja Baas doet haar naam eer aan en is een ware baas als het aankomt op de titel sustainable do gooder in tassenland.
Marja wilde naast haar uitgeverij in sponsored magazines een tweede bedrijf beginnen dat een supercool kwaliteitsproduct zou hebben en tegelijkertijd zou bijdragen aan een betere wereld. Haar visie? Als je iets heel graag wilt en je houdt je ogen en oren open dan komt het vanzelf op je pad. Het idee voor MYOMY do goods ontstond toen zij een gepensioneerde lederwarenman ontmoette. Hij ging als vrijwilliger voor Fairtrade Europe naar Calcutta om daar een fairtrade werkplaats te ondersteunen om de producten beter af te stemmen op de Europese markt. Met als doel om hiermee meer werk en dus fairtrade werkgelegenheid te creëren.
Het hele artikel lees je hier!
Wat staat er in mijn glutenvrije voorraadkast?
Als je begint met glutenvrij eten, vanwege je gezondheid of gewoon omdat je je er beter bij voelt, dan kan het lijken alsof je weer opnieuw moet leren fietsen. Oeh, wat vond ik het lastig! Ik had het idee dat ik alleen nog maar rijst kon eten. Rijstepap in de ochtend, rijst met groenten bij de lunch en in de avond soms vis of vlees erbij. Inmiddels heb ik mezelf een gevarieerd glutenvrij voedingspatroon aangeleerd, waarbij koolhydraten wel onderdeel zijn van mijn dieet, maar niet centraal staan. Eiwitten, vezels en vetten zijn de basis. Ik geef jullie vandaag een inkijkje in mijn glutenvrije voorraadkast.
Het hele artikel lees je hier!
Recept van de week
Om die dikke voeten wat proberen te verminderen tijdens hele warme dagen, maak ik regelmatig een smoothie met vochtafdrijvende voeding zoals bleekselderij en ananas. En dit zijn echt ingrediënten die je lichaam kunnen helpen om het vocht gemakkelijker af te drijven. Ook banaan zorgt trouwens voor een goede vochtbalans! Daarnaast zit er kokoswater in, en dat is behoorlijk dorstlessend. Het hydrateert en reguleert tegelijkertijd ook de bloedsuikerspiegel. Limoen gebruik ik gewoon voor een extra frisse smaak.
Enjoy your weekend!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties