Frisse Spaanse gazpacho: een perfect soepje voor zomerse dagen!
Wat is het toch heerlijk om thuis te komen na je vakantie en het mooie, zomerse weer gaat gewoon door. Ondanks dat ik weer helemaal back on track ben met mijn werk geniet ik nog met volle teugen van de zomer hoor. Oftewel: tropenrooster aan en gaan. Dit betekent simpelweg dat ik ’s ochtends al vroeg begin met werken, ’s middags lekker mijn laptop aan de kant schuif en ’s avonds wanneer het wat koeler is nog wat uurtje meepik. Met dit warme weer heb ik stukken minder eetlust (en ook stukken minder zin om boven het fornuis te hangen). Deze frisse gazpacho is een perfecte lunch op warme zomerse dagen. Eventuele leftovers serveer je als voorgerecht bij het avondeten of als bijgerechtje bij de bbq.
Gazpacho is een Spaanse koude soep, gemaakt van rauwe groenten. Deze gezonde soep is ijskoud het lekkerst en zit boordevol groenten die veel vocht bevatten. Daarnaast maak je dit lekkere soepje letterlijk in een handomdraai klaar. Groente snijden, even blenden, op smaak brengen en goed koud laten worden in de koelkast. That’s all!
Dol op soep? Dan is deze frisse, koude komkommersoep ook een aanrader!
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 1 liter gazpacho (4 personen)
4-6 tomaten
1 zoete puntpaprika
een halve ui
een halve komkommer
een teentje knoflook
vers citroensap (van een halve citroen)
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
peper en zout naar smaak
verse basilicum
Blender
Zo ga je te werk
- Snijd de komkommer, tomaten, paprika en ui in grove stukken en doe ze in de blender.
- Voeg vervolgens de olijfolie, de balsamicoazijn, het citroensap en de het teentje knoflook toe.
- Blend away! Je wilt tenslotte een lekker ‘smooth’ soepje krijgen.
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast om af te koelen.
- Serveer met wat blaadjes verse basilicum en ‘groente croutons’*.
*Deze soep krijgt net even wat meer bite wanneer je stukjes komkommer, tomaat en paprika als garnituur, oftewel ‘groente croutons’ gebruikt.
0 reacties