Zelf garam masala maken doe je zo!
Dit recept voor garam masala is typisch zo’n gevalletje ‘homemade is always the best’. Je kunt natuurlijk ook voor een kant-en-klaar potje garam masala uit de supermarkt gaan, maar na wat ‘vergelijkend waren onderzoek’ bleek de zelfgemaakte versie toch smaakvoller. Pluspuntje is ook dat je de garam masala helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen. Enjoy!
Wist je dit over garam masala?
- Garam masala is een kruidenmix van geroosterde specerijen uit India.
- In veel huishoudens in India wordt garam masala dagelijks gebruikt.
- De samenstelling van de kruidenmix wisselt van streek tot streek.
- Garam masala betekent letterlijk ‘warme kruidenmix’.
- Het kruidenmengsel bevat onder andere koriander, kruidnagel, komijn, nootmuskaat, zwarte peper, kaneel en kardemom wordt veel gebruikt in Indiase curry’s, maar is in deze bloemkoolsoep net zo’n fijne smaakmaker.
- Doordat deze kruidenmix geen chili bevat, maar wel veel koriander heeft de kruidenmelange een kruidige, warme smaak zonder dat het te spicy is.
Wat heb je nodig?
Voor een potje garam masala
4 el korianderzaad
3 el zwarte peperkorrels
4 el komijnzaad
2 tl mosterdzaad
1,5 el kardemomzaadjes
1,5 el kruidnagel
1 kaneelstokje
1,5 el nootmuskaatpoeder
koekenpan of wok
vijzel
Zo ga je te werk
- Breek het kaneelstokje in stukjes.
- Rooster de kruiden (behalve de nootmuskaatpoeder!) in een droge koekenpan of wok voor een paar minuutjes.
- Let op voor aanbranden, zodra je aromatische geur van de kruiden ruikt zijn ze klaar.
- Stamp de geroosterde kruiden fijn met een vijzel en voeg tot slot de nootmuskaatpoeder toe.
- Bewaar de garam masala in een afgesloten pot. Het is dan maximaal 3 maanden houdbaar.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om jouw eigen garam masala te maken? Deel je creatie op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest
0 reacties