Gebakken bloemkoolrijst met kimchi
Dit heerlijke en ook nog eens koolhydraatarme recept komt uit het nieuwste boek van Gwyneth Paltrow. In (H) eerlijk makkelijk vind je (zoals de titel al doet vermoeden) heerlijke en makkelijke recepten. Dit recept voor gebakken bloemkoolrijst met kimchi is geschikt voor vegans, is glutenvrij en maak je in een handomdraai klaar.
De review lees je hier
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
1 kleine bloemkool
2 el saffloerolie
2 tl geroosterde sesamolie
1 klein bosje palmkool, nerven verwijderd en blad in reepjes gesneden
2 lente-uien, in dunne ringen
75 g kimchi, in stukjes
klein bosje gehakte verse koriander
3 el tamari
Zo ga je te werk
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in de keukenmachine zo fijn als rijst.
- Verhit de saffloer- en sesamolie in een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak daarin de palm- en bloemkool tot de palmkool is geslonken en de bloemkool begint te verkleuren (3-5 minuten).
- Meng de lente-uien, kimchi, koriander en tamari erdoor.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer het gerecht.
Enjoy!
Liefs Hanneke
Wat is jouw favoriete recept met bloemkoolrijst?