Gele currypasta & garam masala
Deze gele currypasta bevat naast verse, biologische gember, kurkuma en knoflook ook nog eens veel kruiden. En dat proef je! Simpel om te maken en heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld kabeljauwfilet of kipfilet. Je kunt de currypasta een ruime week in de koelkast bewaren. Gebruik dan wel een gesteriliseerd potje om de curry in te bewaren. De curry na het maken even verhitten in een droge koekenpan is aan te raden. De verhitting zorgt ervoor dat de smaken vrijkomen.
De garam masala die ik in de gele currypasta gebruik maak je eenvoudig zelf met gemalen komijn, korianderpoeder, kardemom, zwarte peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
Wat heb je nodig voor 1 potje?
5 tenen knoflook
4 witte uien
5 cm verse gember
3 el kurkuma
1 el komijn
2 tl kerriepoeder
1 el korianderzaad
1 el mosterdzaad
2 rode pepers
snuf Himalayazout
zonnebloemolie
3 el garam masala (zelf maken)
Garam Masala
2 el gemalen komijn
3 tl korianderpoeder
3 tl gemalen kardemom
3 tl zwarte peper
2 tl kaneel
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl nootmuskaat
Hoe maak je het?
Mix alle ingrediënten in de keukenmachine. Voeg olie toe tot de gewenste dikte ontstaat. Verhit de currypasta kort in een droge koekenpan en bewaar in de koelkast.
Lekker in combinatie met kokosmelk.
0 reacties