Gepofte zoete aardappel met boerenkool
Zoete aardappel is een veelzijdige groente. En wat met een ‘gewone’ aardappel kan, kan ook met een zoete aardappel! Wat denk je bijvoorbeeld van deze gepofte zoete aardappel met boerenkool? Het principe van gepofte aardappel uit de oven is simpel. Je bakt de zoete aardappel eerst in de oven. Vervolgens schep je de vulling eruit waarbij je de schil intact laat. Even fijnstampen en wat smaakmakers toevoegen en weer terug de schil in. Nog even de oven in en daarna is het genieten geblazen!
Heb je de zoete aardappel burgers met boerenkool al gespot? Het recept vind je hier!
Wist je dat?
- Zoete aardappel een knolsoort is en geen aardappel?
- Zoete aardappel ook wel bekend staat als de bataat?
- De smaak van zoete aardappel zoet en kruidig is?
- Je zoete aardappel kunt verwerken in zoete baksels, zoals deze brownies?
- Als je kiest voor oranje zoete aardappel je het meeste betacaroteen binnen krijgt? Betacaroteen, oftewel provitamine A wordt vervolgens omgezet in vitamine A.
- Je zoete aardappelen op een koele plaats buiten de koelkast zo’n 1-2 weken kunt bewaren?
Wat heb je nodig?
voor 2 gepofte zoete aardappels
2 middelgrote oranje zoete aardappels
een handvol verse boerenkool
2 el gemengde notenpasta
een handje vol gehakte walnoten
wat verkruimelde feta
peper en zout
olijfolie
oven met bakplaat
Notenpasta maak je natuurlijk lekker zelf! Het recept vind je hier.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Veeg de zoete aardappelen even goed schoon en prik ze even in met een vork.
- Wrijf de aardappelen in met olijfolie en zout.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de zoete aardappelen hier op.
- Bak de zoete aardappelen (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 40-50 minuten gaar. Als je er met een satéprikker makkelijk in kunt prikken dan zijn de aardappelen gaar.
- Laat de zoete aardappelen even afkoelen en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden.
- Schep de vulling er voorzichtig uit en stamp de zoete aardappel vulling fijn.
- Doe de notenpasta door de vulling en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
- Schep de vulling nu terug in de schil.
- Verkruimel wat feta en strooi dit samen met de boerenkool en walnoten over de zoete aardappel en zet de gepofte zoete aardappel nog even terug in de warme oven. De boerenkool wordt nu heerlijk crispy!
Enjoy!
Wat is jouw favoriete recept met zoete aardappel? Ga jij voor hartig of liever voor zoet? Zoals deze zoete aardappelbrownies!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
0 reacties