Geroosterde kikkererwten met kaneel en honing

25x de lekkerste glutenvrije borrelhapjes

De crunch van een borrelnootje, een heerlijk zoete smaak en…verantwoord! Sterker nog, zoals ik al eerder schreef zijn kikkererwten een bron van vezels en eiwitten. Ik gebruik in mijn recepten biologische producten. De honing die ik heb gebruikt is biologische koudgeslingerde acacia honing van het merk De Traay. Dit is een van de zoetste honingsoorten. Ideaal om met kleine hoeveelheden de geraffineerde suikers te vervangen in baksels. Honing is een natuurlijk voedingsmiddel zonder toevoegingen. Duik jij ook de keuken in om deze geroosterde kikkererwten met kaneel en honing te maken?

Heb je de hartige variant van geroosterde kikkererwten al gezien? Ook lekker door een salade!

Sweet honey

Er zijn vele soorten honing in de omloop, zelfs van de biologische varianten is tegenwoordig een schap vol te vinden. Qua smaak is het een kwestie van het etiket lezen of  neem eens een kijkje op de website van Holland en Barret (voorheen De Tuinen). Het assortiment honing van Holland en Barret is erg uitgebreid en zij verkopen ook biologische honing.

Voor dit recept heb ik geen rauwe honing gebruikt. Immers, bij het verwarmen verliest de honing zijn eigenschappen die juist zo kostbaar zijn voor rauwe honing. Deze honing komt rechtstreeks van de bijenkorf af en is onverhit, niet gepasteuriseerd en niet bewerkt.

Rauwe honing bevat natuurlijke, levende enzymen en bevat mineralen, B-vitaminen, eiwitten en aminozuren. De medicinale werking van honing is alom bekend, met name de antibacteriële werking en het versterken van het immuunsysteem. Wie kent er niet het welbekende kopje thee met honing bij een verkoudheid? Je kunt je voorstellen dat deze werking bij rauwe honing het grootst is.

Wat heb je nodig?

1 potje biologische kikkererwten
2 tl honing
2 tl kaneel
2 tl kokosolie
snufje zout

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af en maak ze goed droog.
  3. Smelt de kokosolie au bain marie op laag vuur.
  4. Meng de kikkererwten met de gesmolten kokosolie en de kaneel.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rooster de kikkererwten in ongeveer 40 minuten tot ze knapperig en bruin zijn.
  7. Haal de geroosterde kikkererwten uit de oven. Haal ze door de honing en zet ze nog zo’n 10 minuutjes terug in de oven.

Enjoy!

3 Reacties

  1. Hallo,

    Kan ik deze snack ook bewaren?
    Zoja, waar in en hoelang?

    Liefs

    Antwoord
  2. Hallo,

    Kan ik deze snack ook bewaren?
    Zoja, waar in en hoelang?

    Liefs

    Antwoord
  3. Hi!
    Is dit recept glutenvrij?

    Lfs Janet

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *