Geroosterde pompoen
Tsja, dan kan je er niet meer omheen, na wat gegoochel op internet kwam ik er al snel achter dat pompoen heel veelzijdig is. Pompoensoep, pasta met pompoen, pompoentaart, pompoencake, pompoenpuree en geroosterde pompoen!
Een pompoen heeft een harde schil (spierballen vereist bij snijden) en oranje vruchtvlees. De zachtzoete smaak van de pompoen maakt het ook voor kinderen een lekkere groente. Op deze website staat veel achtergrondinformatie over de pompoen, maar ook hoe je hem kunt bewaren en klaarmaken.
Wat heb je nodig?
Kleine, biologische pompoen
1 tl venkelzaad
3 el olijfolie of gesmolten Ghee (au bain marie)
Himalayazout + peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Was de pompoen en snijdt hem vervolgens doormidden.
- Verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de helften in stukjes van gelijke grootte.
- Besprenkel met olijfolie of Ghee, hussel dit even goed in een grote bak en verdeel de stukken over de bakplaat.
- Kruiden naar smaak toevoegen.
- Wat peper en zout en voor 15-20 minuten de oven in.
- Halverwege even omdraaien.
Heerlijk met wat eigengemaakte of biologische citroenmayonaise.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
0 reacties