Courgette is een van mijn lievelingsgroenten. Deze vruchtgroente is familie van de komkommer en heeft een zachte, neutrale smaak. Omdat courgette geen uitgesproken smaak heeft is het bij uitstek een groente die zich gemakkelijk laat verwerken met andere ingrediënten. Wat denk je van groene drakenpannenkoekjes met boekweit voor de kids, courgettesoep, pasta van courgette of een heerlijke courgetteburger? Stuk voor stuk glutenvrije, maar bovendien gezonde gerechten. Reden om mijn favo recept met jullie te delen!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
2 courgettes
2 uien
rode paprika
1/2 blik tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
1/2 bakje kastanjechampignons
100 gram gekookte quinoa
400 gram kalkoenfilet
roomboter/ghee
olijfolie
pecorino
zout en peper
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
verse basilicum
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kalkoenfilet in stukjes en bak ze in de roomboter/ghee gaar. Zet ze even apart. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijdt vervolgens de courgettes over de lengte doormidden. Schep voorzichtig met een lepel het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees is onderdeel van de vulling, dus zet deze ook even apart in een kom.
Smeer de courgettes royaal in met olijfolie en zet ze voor 15-20 minuten in de oven.
De vulling
Snijd de uitjes, champignons en de paprika in stukjes. Doe ze bij het vruchtvlees samen met de kip, de quinia, de tomatenstukjes en de kruiden. Goed husselen en tot slot de knoflookteentjes uitpersen en door het mengsel doen. Je vulling is nu klaar. Schep de vulling in de courgettes en zet ze voor 20-25 minuten terug in de oven.
Rasp er wat harde schapenkaas over en genieten maar!
Enjoy!
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks