Gevulde paprika met hummus uit de oven
Deze gevulde paprika met hummus uit de oven is een van mijn favoriete borrelhapjes. Hummus is inmiddels niet meer weg te denken uit de supermarkt. In deze kikkerewtenpuree zit er onder andere ook tahin. Tahin is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaad. Daarnaast wordt er olijfolie, knoflook en wat kruiden toegevoegd aan de hummus. Ik eet hummus voornamelijk als dip bij wat worteltjes of komkommer. In dit recept vul ik mijn paprika met hummus en verwarm ik deze een klein kwartiertje in de oven. Easy peasy en lekker!
Zelf hummus maken? Het recept vind je hier!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 20 gevulde paprikaatjes
een bakje mini paprika’s
een bakje hummus
2 el olijfolie
een snuf paprikapoeder
1 el sesamzaadjes
Tip! Ook erg lekker met verse peterselie.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder achtergebleven zaadjes. Ik gebruik hiervoor een theelepeltje, zo ‘schep’ je de zaadjes er snel en gemakkelijk uit.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een braadslede.
- Vet de paprika’s in met olijfolie en vul ze vervolgens met hummus. Met een spuitzak is dit helemaal zo gepiept.
- Strooi er nog wat paprikapoeder en sesamzaadjes over voor de finishing touch.
- Leg de gevulde paprika’s op de bakplaat (of in de braadslede) en bak de gevulde paprika ongeveer 1o-15 minuutjes in de oven.
Lunchtip! Heb je het recept voor gevulde paprika op zijn Italiaans al gespot?
Enjoy!
Wat is jouw favoriete ‘snel op tafel’ borrelhapje?
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’