Gevulde paprika op zijn Italiaans
Dit vegetarische recept voor gevulde paprika op zijn Italiaans komt uit het boek De Poepdokter bakt ze bruin van Nienke, beter bekend als De Groene Vrouw. Nienke laat in dit boek met simpele tips en trucs zien hoe je binnen no time een gezonde maaltijd op tafel zet, waar niet alleen jij en je tafelgenoten, maar ook je darmbewoners van smullen. Je leest het goed! Snel, gezond en fijn voor je buik. Wist je dat eieren een stof bevatten die helpen het darmslijmvlies op te bouwen en gezond te houden? En aangezien gevulde paprika al een tijdje op mijn lijstje stond, deel ik vandaag het recept voor gevulde paprika op zijn Italiaans.
Wat heb je nodig?
voor 4 gevulde paprika’s
2 paprika’s in jouw favoriete kleur
Italiaanse groentemix*
Italiaanse kruiden
2-3 eieren
geroosterde pijnboompitjes
geraspte harde kaas
1 teentje knoflook
zout en peper
olijfolie
ovenschaal
wok
koekenpan
oven
*Wil je toch liever zelf snijden? Ik gebruik in dit recept courgette, rode paprika, prei, ui en wortel.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven vast voor op 175 graden.
- Bak de groenten in een paar minuten op in wat olijfolie. Voeg de knoflook, wat peper en zout en Italiaanse kruiden toe.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Olie toevoegen is niet nodig, je kunt de pijnboompitjes roosteren in een droge koekenpan.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
- Schep de paprika’s voor driekwart vol met de groenten.
- Klop 2-3 eieren los in een kom en giet het eimengsel over de groenten heen.
- Rasp wat harde kaas en strooi dit over de gevulde paprika’s.
- Giet nog wat olijfolie in je ovenschaal. Verdeel de paprika’s over de ovenschaal en bak de gevulde paprika’s in ongeveer 20 minuten gaar. Dat wil zeggen: het ei is gestold, de kaas is gesmolten en je paprika’s zijn niet verbrand.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze vegetarische gevulde paprika te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’
Wauw, ziet er echt heerlijk uit! En helemaal niet ingewikkeld om te maken in de keuken met de juiste hulpjes. Dit ga ik ook eens proberen, kan niet mislukken haha.
Wat leuk Tamara! Laat je ons weten wat je van de gevulde paprika vond? En het is inderdaad een kan-niet-mislukken-recept 😉 Liefs Mirjam
Het is erg lekker alleen bij ons stolt het ei niet in de oven, wat is de truc? 🙂
Hi Lloyd,
Dat is maf! Misschien iets langer in de oven? Wat voor oven heb je?
Liefs Mirjam
Een combi!