Gezonde courgette pasta met homemade pesto
Pasta van groenten is helemaal hip & happening! Want zeg nou zelf? Meer groenten binnen krijgen en tegelijkertijd downsizen met je snelle koolhydraten klinkt goed toch? Met deze spaghetti van courgette, oftewel courgetti krik jij jouw inname van groenten behoorlijk omhoog. Mijn favoriete recept is deze gezonde courgette pasta met homemade pesto. Je maakt deze spaghetti eenvoudig met een spirelli, oftewel een julienne snijder.
Naast courgette kun je natuurlijk ook andere groenten gebruiken. Rode bieten spaghetti is bijvoorbeeld ook erg lekker! Courgette is qua smaak wel een aanrader. Deze is neutraal, waardoor je jouw eigen smaak kunt geven aan jouw groentepasta.
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
2-3 courgettes
100 gr tomaatjes (liefst zongerijpt)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
handje geroosterde pijnboompitten
4-5 el groene pesto
geraspte harde kaas (ik gebruik het liefst pecorino, dit is harde schapenkaas)
olijfolie om in te bakken
Spirelli
Het recept voor de homemade groene pesto vind je hier.
Zo ga je te werk
- Als je gaat voor homemade pesto dan maak je deze eerst.
- Was de courgettes. Schillen hoeft niet. Maak van de courgettes met je spirelli spaghettislierten.
- Snijd de sjalotjes in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met olijfolie tot ze glazig worden.
- Pers de knoflookteentjes erboven uit en bak nog even mee.
- Rooster in een aparte koekenpan de pijnboompitjes. Dit geeft echt een lekkerdere smaak!
- Nu kun je ook de tomaatjes eventueel 5 minuutjes meebakken.
- Voeg tot slot de courgetteslierten en de pesto toe.
- Verwarm dit nog even kort terwijl je alle ingrediënten goed door elkaar mengt.
- Verdeel de courgettepasta over de borden en maak af met de geraspte kaas en pijnboompitjes.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete courgetti recept? Laat het ons weten in de comments!
0 reacties