Yes! Ik heb mijn perfecte havermout ontbijtje voor deze zomer gevonden hoor. Deze gezonde havermout crumble zit boordevol verse frambozen en is ook nog eens perfect als je geen zuivel of gluten wilt (of kunt) eten. Ik deed er nog wat gehakte amandelen door voor een lekkere bite. Maar eerlijk is eerlijk, je kunt met dit recept natuurlijk alle kanten op. Maak hem bijvoorbeeld met alleen appel en rozijnen of wat denk je van een havermout crumble met blauwe bessen? Gotta love the good stuff. Enjoy!
Gezond ontbijten zonder brood doe je zo!
Wat heb je nodig?
Voor 4 porties gezonde havermout crumble
8 el havermout
4 el havervlokken
4 el amandelmeel
een handje gehakte amandelen
2 el kokosrasp
2-3 el ahornsiroop
een scheutje citroensap
2 flinke el kokosolie
1 el kaneelpoeder
snufje zeezout
250 gr verse frambozen
2 appels, in stukjes gesneden
een handje geschaafde amandelen
Ovenschaal
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snijd deze in stukjes. Doe de stukjes appel samen met de frambozen in een mengkom en strooi hier wat kaneelpoeder en citroensap overheen.
- Meng even goed door en verdeel het fruit over de bodem van je ovenschaal.
- Voor de crumble meng je de havermout, kokosrasp, de gehakte amandelen en het amandelmeel in een kom samen met de kokosolie, de ahornsiroop en een snuf zout. Met je handen gaat dit het makkelijkst, omdat de kokosolie door de warmte van je handen smelt.
- Geen zin in vieze handen? Verwarm de kokosolie dan au bain marie zodat deze smelt.
- Verdeel de havermout crumble over de fruitlaag.
- Druk deze laag even goed aan en strooi hier nog wat geschaafde amandelen overheen.
- Bak de havermout crumble zo’n 25-30 minuten in de oven.