Gezonde havermout repen met gedroogde vijgen

Gezonde havermout repen

Dat ik dol ben op alles met havermout, dat is inmiddels wel duidelijk. Deze healthy granola bars stonden al langer op mijn to bake lijstje, dus toen het boek van Laurianne op mijn deurmat plofte wist ik al snel welk recept ik met jullie wilde delen. Overigens zijn deze gezonde havermout repen no bake, er komt geen oven aan te pas. En wanneer je havermout zonder gluten gebruikt zijn ze ook nog eens glutenvrij. Wist je dat havermout sowieso al een glutenvrij graan is? Door kruisbesmetting kan niet iedere fabrikant garanderen dat hun haver 100% glutenvrij is. Check dus even het glutenvrij logo op de verpakking wanneer je geen gluten verdraagt.

Wat heb je nodig?

Voor 6-8 repen

100 gram (glutenvrije) havermout
2 el honing
2 el lijnzaad
1 el chiazaad
2 el rauwe cacaopoeder
50 ml water
25 gr kokosrasp
100 gr gedroogde vijgen
25 gr gedroogde cranberries
125 gr ontpitte Medjool dadels
50 gr gehakte amandelen

keukenmachine

Zo ga je te werk

  1. Mix de vijgen met de dadels in de keukenmachine tot een dikke pasta. Voeg eventueel een beetje lauw water toe.
  2. Snijd de gedroogde cranberry’s in stukjes. Doe deze samen met de havermout, het lijnzaad, het chiazaad, de rauwe cacao, de honing en het water in een mengkom en maak er een bal van.
  3. Voeg de pasta van vijgen en dadels toe aan de bal van havermout. Spierballen kweken! Dit is flink kneedwerk.
  4. Hak de amandelen fijn. Voeg de noten en de kokos toe en kneed nog even kort.
  5. Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier. Leg het mengsel erop en druk het deeg uit tot een dikte van 1.5 centimeter. Een stukje bakpapier bovenop het deeg leggen en vervolgens rollen met een deegroller zorgt ervoor dat het geen plakkerige boel wordt.
  6. Laat deze plak minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de plak in repen en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Enjoy!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *