Gezonde kippensoep met kurkuma
Deze gezonde kippensoep met kurkuma staat al een tijdje op de website. Met het griepseizoen in volle gang is deze knalgele soep van gastblogger Laura perfect! Ik ontmoette Laura tijdens onze opleiding bij Natura Foundation. Inmiddels is haar blog The Green tribe een van de weinige blogs die ik trouw volg. Op haar Engelstalige website vind je lekkere recepten en inspirerende artikelen die jouw leven net iets leuker, groener en lekkerder maken. Deze knalgele soep is hier een goed voorbeeld van!
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
1 theelepel kokosvet
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
gember (4 cm lang stuk, fijngehakt)
1 liter kippenbouillon
halve knolselderij
1 wortel
1 courgette
1 eetlepel kurkuma
handvol dungesneden champignons
2 kipfilets, in stukjes gesneden
250 ml kokosmelk
1 limoen
verse munt & koriander
Zo ga je te werk
- Verhit het kokosvet in de pan. Wanneer het kokosvet volledig gesmolten is voeg je de ui toe en bereid deze met af en toe omroeren tot het glazig wordt. Voeg nu de knoflook en gember toe en verhit het geheel nog een paar minuten.
- Voeg nu de kippenbouillon, knolselderij, wortel, courgette, kurkuma en eventueel zout toe aan de pan. Breng het tot het kookpunt en stel het vuur dan op laag en laat twintig minuten pruttelen met deksel op de pan.
- Schep 1/3 van de soep uit de pan en pureer dit in een blender. Voeg de puree weer terug aan de pan en voeg de kip en champignons toe. Laat nog 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en voeg de kokosmelk toe.
- Verdeel over de soepkommen en besprenkel met een scheutje limoensap en wat versgesneden munt en koriander.
Tip: je kunt deze gezonde kippensoep goed bewaren in de koelkast en zelfs invriezen als je wilt!
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Hallo, dit recept lijkt me heerlijk!
Maar ik vraag me af of het klopt dat de kip maar 10 minuten moet sudderen? En wat die je er daarna mee? Ik kleine stukjes snijden?