Het recept voor zelfgemaakte glühwein zonder alcohol

zelfgemaakte gluhwein zonder alcohol

Mirjam Blanken

22 december 2017


Glühwein, oftewel gloeiwijn is typisch zo’n gevalletje ‘you either love it or you hate it’. Je begrijpt: I love it! Deze feestelijke warme wijn is dan ook een grote hit rond de feestdagen. En om dit jaar ook de jongste gasten, zwangere vrouwen of BOB’s te kunnen plezieren, dook ik de keuken in voor een homemade warme glühwein zonder alcohol. Het recept is stiekem nog wat makkelijker om te maken, aangezien je bij de bereiding van glühwein met alcohol goed moet letten op de temperatuur. Je wilt de alcohol dan niet laten verdampen natuurlijk. Om deze alcoholvrije glühwein te maken gebruikte ik druivensap, kaneel, steranijs, kruidnagel, honing en citroen- en sinaasappelpartjes. Enjoy!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer een liter alcoholvrije glühwein

1 liter rode druivensap
300 ml water
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 (liefst biologische) sinaasappel
1 (liefst biologische) citroen
10 kruidnageltjes
honing naar smaak

Zo ga je te werk

  1. Zet een grote pan op het vuur en giet hierin de druivensap en het water. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe.
  2. Spoel de sinaasappel en de citroen even goed af onder de warme stromend water.
  3. Snijd de citrusvruchten in 4 partjes en steek van de kruidnageltjes met de steeltjes eerst in de partjes.
  4. Doe de sinaasappel en citroen ook in de pan en breng aan de kook.
  5. Wanneer de glühwein kookt zet je het vuur zo laag mogelijk en laat je de glühwein nog zo’n 25-30 minuten zachtjes pruttelen. Op deze manier kunnen alle smaken goed intrekken.
  6. Is de wijn klaar? Dan kun je honing naar smaak toevoegen.
  7. Je kunt de wijn zeven en overgieten in mooie theepot. Wil je de soep warm houden op het vuur? Schenk de wijn dan met behulp van een soeplepel over in de glazen of bekers.

Wil je nog wat glühwein bewaren? Giet deze dan over in een glazen fles en bewaar deze in de koelkast. Koud is de glühwein zonder alcohol namelijk ook erg lekker!

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. werkt u bij een bakker

  2. Kan je de gluhwein ook opnieuw verwarmen?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This