Glutenvrij chocolade bananenbrood met walnoten
Bananenbrood is altijd een goed idee! Na het bakken laat je jouw bananenbrood goed afkoelen, je snijdt hem in stevige plakken en vriest deze in. Zo heb je de komende tijd een lekker ‘snack attack’ voorraadje. Dit chocolade bananenbrood met walnoten is trouwens glutenvrij en zuivelvrij. En eet je om welke reden dan ook liever geen eieren? Vervang deze dan easy peasy door een plantaardig eitje te maken van lijnzaad met water.
Het recept voor vegan cookie dough!
Wat heb je nodig?
50 gram havermoutmeel
50 gram amandelmeel
3 (plantaardige) eieren*
3 rijpe bananen
50 gr Medjoul dadels, zonder pit
1 el ahornsiroop
2-3 el cacaopoeder
2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
een handje walnoten, grof gehakt
kokosolie
cakevorm
oven
keukenmachine
*Een ei kun je vervangen door een mengsel van gebroken lijnzaad en water. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels lauwwarm water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten staan. Daarna kun je jouw ‘plantaardige eitjes’ gewoon gebruiken zoals in het recept omschreven staat.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maal de ontpitte dadels samen met de bananen fijn in de keukenmachine.
- Voeg vervolgens de eieren toe en meng nog even goed door elkaar.
- Vervolgens voeg je de havermoutmeel, de amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, het cacaopoeder, de kaneel en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar tot je een mooi egaal beslag hebt.
- Schep dan de walnoten erbij en roer door elkaar.
- Vet de cakevorm in met een beetje kokosolie en vul de vorm met het beslag.
- Zet de cake in de over voor 45 minuten.
- Laat het chocolade bananenbrood afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om dit chocolade bananenbrood te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
0 reacties