Gehaktbrood also known as meatloaf is een typisch Amerikaans gerecht. De variaties op het origineel zijn eindeloos. Deze paleo proof variant komt van Susan van Paleo Made Simple. Haar recept voor Italiaans gehaktbrood gebruik ik deze maand voor de receptenruil.
Op Paleo Made Simple vind je naast heerlijke paleo recepten ook informatie over hoe je paleo kunt toepassen in het dagelijks leven. En wat is er nu leuker dan een sneak peek uit het leven van een foodie?
Wat heb je nodig?
500 gram biologisch rundergehakt
8 groene olijven zonder pit
1 ui
50 gram geraspte courgette
4 el amandelmeel (of 2 el kokosmeel)
1 ei
2 tl Italiaanse kruiden
snufje knoflookpoeder
peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rasp de courgette en knijp het vocht eruit. Doe dit in een kom.
Snijd de olijven in kleine stukje en snipper de uit. Doe deze twee bij de geraspte courgette.
Voeg hier vervolgens het ei, het amandelmeel, het gehakt en de kruiden aan toe.
Meng meng je handen tot een stevig geheel.
Doe een stuk bakpapier in een klein cakeblik en vul deze met het gehaktmengsel. Druk goed aan.
Bak het gehaktbrood af in ongeveer 45 minuten.
Je kunt uiteraard variëren door andere groenten en kruiden te gebruiken. Let wel op met courgette of andere waterrijke groenten, het mengsel wordt al snel te vochtig. Wanneer dit het geval is kun je eventueel wat extra kokosmeel toevoegen. Kokosmeel absorbeert het vocht.
Heerlijk met wat zoete aardappel friet of een groene salade.
Enjoy!
Neem ook eens een kijkje op onderstaande sites. Deze doen deze maand ook mee met de receptenruil.
Peachy Paleo
Cave-A
Foodquotes
Eet goed, voel je goed
Puur en lekker leven
0 reacties