Glutenvrij kaneel bananenbrood
Ik kan geen dag op Instagram kijken of ik zie wel een bananenbrood voorbij komen. De meest fantastische creaties met de mooiste toppings. Maar omdat het mijn favoriete seizoen van het jaar is wilde ik iets maken wat je kunt eten terwijl je met dikke (door oma gebreide) sokken op de bank zit.
Banananana + kaneel
Het eerste waar ik aan dacht was: KANEEL! De geur van kaneel kan lekker door het hele huis zweven terwijl die in de oven staat en kaneel is ook nog een super gezond. Voor iedereen die last heeft van herfst kwaaltjes: kaneel vermindert ontstekingsreacties in je lichaam waardoor je dus zonder kwaaltjes de herfst doorkomt, bovendien zit het boordenvol met gezonde vitaminen en mineralen.
Het recept voor dit heerlijke herfstige broodje is easy peasy en met ingrediënten gemaakt die iedereen wel in de keukenkastjes heeft liggen! Ik ben zelf een ‘superfood’ liefhebber maar dat is allemaal optioneel. In plaats van havermeel kun je ook ander meel gebruiken.
Wat heb je nodig?
300g havermeel
3 bananen
100 ml water
een handje rozijnen of ander gedroogd fruit
3 eieren
naar smaak kaneel toevoegen
1 tl bakpoeder
optioneel: 2 eetlepels lijnzaad
optioneel: 1 eetlepel chia zaad
optioneel: 3 eetlepels geraspte kokos
kokosolie of roomboter
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de bananen en het water in een blender en mix tot een zachte puree.
- Meng het meel, de bananenpuree, de eieren en het bakpoeder met elkaar tot een mooi beslag. Als je havermeel gebruikt word het niet glad omdat waarschijnlijk niet alle havermout is vermalen.
- Mix de rest van de ingrediënten met een mixer door het beslag heen.
- Vet de cakevorm in met kokosolie of roomboter en doe een klein beetje bloem erin zodat je zometeen gemakkelijk het brood uit de vorm kunt halen.
- Doe de kaneel bovenop dit mengsel en zet het brood in de voorverwarmde oven.
- Na 30-35 minuten is het brood klaar en ruikt het hele huis naar die heerlijke kaneel!
Enjoy!
Liefs Mirjam