Glutenvrij kokosmeel
Kokosmeel is gemaakt van gedroogd kokosvlees. Dit wordt vervolgens gemalen tot een heerlijk ruikend, zacht poeder. Dit kokosmeel is een goed alternatief voor meel met gluten. Overigens heb ik de biologische kokosmeel van Aman Prana. Op deze site heb ik ook veel lekkere recepten ontdekt!
Mijn eerste ervaring met kokosmeel, ook wel kokosvezels genoemd, was met dit heerlijke bananenbrood.
Deze glutenvrije zalmburgers zijn ook heerlijk!
De voordelen van kokosmeel
- het bevat geen gluten
- 100 % natuurlijk, zonder toevoegingen
- geteeld zonder gebruik van pesticiden
- 1 volle eetlepel kokosmeel bevat 10 gram vezels
- goed voor cholesterol
- het bevat 20% eiwitten en gezonde M.C.T.’s die de opname van mineralen bevorderen
- het bevat 40 tot 50% minder calorieën dan ander meel
- bevat geen fytinezuur dat de opname van mineralen verhinderd
Naast al deze voordelen zitten er ook wat haken en ogen aan bakken met kokosmeel. Wil je een lekker resultaat krijgen dan zijn er wat dingetjes om rekening mee te houden.
- Je kunt niet klakkeloos je tarwemeel vervangen door dezelfde hoeveelheid kokosmeel. Ongeveer een derde van het meel in het standaardrecept kun je vervangen door kokosmeel. Er bestaan echter zat recepten die enkel gebaseerd zijn op kokosmeel/kokosvezels.
- kokosmeel kan erg droog zijn, hiervoor moet je zeker extra vocht (bv. kokosmelk) en/of eieren toevoegen aan je recept
Wat leuk. Ik had hier echt nog nooit van gehoord. Ik ga het zeker een keer proberen.
Liefs,
Suzanne
Wat een leuke site heb je! Ik ben ook leerkracht en volg een studie natuurvoedingsadviseur. Leuk hoe steeds meer mensen met gezonde voeding bezig zijn 🙂
Hoi Nelleke,
Wat toevallig! Waar volg jij de opleiding?
Groetjes,
Mirjam