Glutenvrij bakken blijft een uitdaging hoor. Want die ontbrekende gluutjes geven over het algemeen toch luchtigheid en structuur aan je baksels. Luchtig en knapperig zijn deze glutenvrije amandelkoekjes dan ook niet. Wel lekker en chewy! Wist je dat ze dit soort koekjes in Amerika ook wel thumbprint cookies noemen? Het idee hierachter is simpel: het zijn namelijk koekjes waar je met je duim een kuiltje in druk en vervolgens vult met (in dit geval) aardbeienjam.
10x de lekkerste glutenvrije koekjes
Wat heb je nodig?
Voor 10-12 glutenvrije amandelkoekjes
150 gr amandelmeel*
20 gr kokosmeel
50 ml ahornsiroop
1 el citroenrasp (van een biologische citroen)
1/2 tl wijnsteenbakpoeder
75 ml kokosolie, au bain marie gesmolten
1/2 tl vanille-extract
snufje zout
aardbeienjam
*Amandelmeel maal je eenvoudig zelf in je keukenmachine of blender. Gebruik hiervoor blanke (witte) amandelen.
Zo ga je te werk
- Mix in een mengkom de kokosolie, ahornsiroop en de citroenrasp goed door elkaar.
- Voeg hieraan het amandelmeel, kokosmeel, wijnsteenbakpoeder en een snuf zout toe. Meng nog even goed door elkaar.
- Zet het koekjesdeeg voor 30 minuten in de koelkast zodat het beter te kneden is.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Draai van het deeg 10-12 balletjes en druk deze voorzichtig plat.
- Maak in het midden met je duim een klein kuiltje en schep een theelepeltje jam in ieder koekje.
- Bak de glutenvrije amandelkoekjes 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes voordat je aanvalt helemaal afkoelen.
Ook lekker: deze glutenvrije kokosmakronen!
Ziet er gezond uit.