Glutenvrije appelbeignets
Na het geslaagde oliebollen avontuur kon ik natuurlijk niet stil blijven zitten. Deze glutenvrije appelbeignets zijn al net zo easy peasy om te maken. En deze glutenvrije appelbeignets zijn minstens zo lekker. Invriezen is geen probleem. Zorg er wel voor dat je de appelbeignets apart verpakt zodat ze niet aan elkaar blijven ‘plakken’. Happy gluten free new year! Ik gebruik in dit recept kokosolie. Dit is een gezondere keuze dan zonnebloemolie. Kokosolie kun je namelijk langdurig hoog verhitten zonder dat het vet ranzig wordt, oftewel oxideert.
Wil je meer lezen over vetten? Lees dan ook even Vetgezond het nieuwe jaar in!
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 8 glutenvrije appelbeignets
125 gr glutenvrije witte bloem
1 tl kaneel
snufje zout
1 ei
125 ml plantaardige melk
1 tl vanille-extract
50 gr kokosbloesemsuiker
4 gr droge gist
3 zure appels (goudreinetten)
appelboor
(frituur) pan met kokosolie
En als je toch in de keuken staat… Deze glutenvrije oliebollen zijn ook een aanrader!
Zo ga je te werk
- Mix de glutenvrije bloem, de gist, de kokosbloesemsuiker, zout en de kaneel door elkaar.
- Voeg het ei, de melk, het vanille-extract toe en mix tot een glad beslag (als dik pannenkoekbeslag).
- Laat het beslag 20 min. rusten.
- Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij ze in 3 dikke plakken.
- Verwarm de kokosolie tot 180 graden.
- Haal de plakken appel door het beslag en bak ze goudbruin in ca. 2 tot 3 minuten per kant.
- Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de olie.
- Laat de beignets kort uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi de glutenvrije appelbeignets met kokosbloesemsuiker.
Enjoy!
Duiken jullie de keuken in om deze glutenvrije appelbeignets te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove.
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Hoi kan je het ei weglaten of vervangen in dit recept?