Glutenvrije cheesecake met koffie en Amaretto
It’s my Birthday! Vandaag gaat de teller nog iets meer richting de 40. Dertiger zijn bevalt me prima, dus die laatste 3 jaartjes ga ik hier voorlopig nog even van genieten. Om mijn 37ste levensjaar in te luiden bakte ik deze glutenvrije cheesecake met koffie en Amaretto. En chocolade! Want een verjaardagstaart zonder chocolade is geen verjaardagstaart natuurlijk. Just saying. Overigens is deze taart niet helemaal Eat.Pure.Love proof. Er gaat een behoorlijke dosis suiker, slagroom en roomkaas doorheen. Moet kunnen vandaag toch?
Ga je liever voor een wat puurdere variant? Dan is deze raw cheesecake met frambozen een aanrader!
Wat heb je nodig?
voor de bodem
100 gr biologische roomboter
250 gr glutenvrije koekjes
voor de cheesecake vulling
50 ml (plantaardige) melk
4 el oploskoffie, glutenvrij
35 gr biologische roomboter
900 gr zachte roomkaas
115 gr crème fraîche
80 ml Amaretto
250 gr suiker
5 eieren
1 eierdooier
1 el maiszetmeel
voor de topping
125 ml biologische slagroom
25 gr suiker
175 gr pure chocoladesnippers
extra boter om in te vetten
keukenmachine
springvorm
Zo ga je te werk
de bodem
- Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
- Maal de glutenvrije koekjes fijn in je keukenmachine.
- Meng de koelkruimels met de gesmolten roomboter.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en vet nog even extra in met een beetje boter.
- Doe de koekkruimelbodem in de springvorm en druk even goed aan.
- Zet de cheesecake bodem in vriezer totdat de vulling klaar is.
de cheesecake vulling
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en los hierin de koffie op.
- Zet dit even aan de kant en laat het koffiemengsel helemaal afkoelen.
- Smelt de roomboter op laag vuur in een steelpannetje.
- Meng ondertussen de roomkaas, crème fraîche, het koffiemengsel, de Amaretto en de suiker in je keukenmachine. Doe dit zo snel mogelijk en voeg een voor een de eieren en de eierdooier toe.
- Spatel de gesmolten roomboter en het maiszetmeel door de vulling.
- Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling op de bodem.
- Bak de cheesecake in ongeveer 2 uur goudbruin en gaar.
- Laat de cheesecake vervolgens 2 uur afkoelen in de oven.
- Nu moet de glutenvrije cheesecake nog een nachtje opstijven in de koelkast. Nog even geduld dus!
de topping
- Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de bovenkant van de koffie cheesecake ermee.
- Bestrooi de cheesecake tot slot met de chocoladesnippers. Ik gebruikte hiervoor 2 repen chocolade die ik zelf geschaafd heb.
Happy B-Day to me!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Gefeliciteerd nog!!!!! Ben niet jarig maar deze taart ziet er zo lekker uit, ga m gauw proberen met een suiker loze variant 😉 Liefs
Leuk Suus! Suikervrij is zo gepiept in dit geval. Laat je me weten hoe de taart geworden is? Liefs Mirjam
Hoi Miriam,
van harte gefeliciteerd nog. Die taart ziet er lekker uit zeg. En eh, volgende week ben ik jarig.Dit zou zomaar de derde taart kunnen worden die ik ter gelegenheid van 55 !! ga bakken.
En wat heb je toch een prachtig blog! Echt leuk om te zien en te lezen.
Lieve groet, Suzanne
Dankjewel Suzanne! En 3 taarten moet kunnen toch 😉 Liefs Mirjam