Glutenvrije chocolade brownies van zwarte bonen
Deze glutenvrije chocolade brownies zijn door de dadels (en de chocolade) heerlijk zoet! Normaal zijn glutenvrije baksels wat droog, maar doordat je in deze chocolade brownies een blik zwarte bonen stopt, krijg je een heerlijk smeuïg baksel. Natuurlijk weet ik dat er bonen door deze brownies gaan, maar manlief wist dit niet. Testkees gevonden! Toegeven: nadat hij met een goedkeurende blik (inclusief mmm geluid) zijn treat had weggewerkt was hij wel verbaasd. Zwarte bonen in mijn brownie? Niets van geproefd! Dus lieve allemaal: het bewijs dat glutenvrij bakken soms zo simpel is. En in dit geval ook voor de low budget bakkers onder ons. Deze glutenvrije chocolade brownies van zwarte bonen is wat mij betreft een hitje hoor.
Fan van zoete aardappel? Dan vind je deze zoete aardappelbrownies vast ook lekker!
Wat heb je nodig?
100 gr ontpitte dadels
1 blik zwarte bonen van 400 gr (uitlekgewicht 265 gr)
2 eieren
1 tl vanille-extract
2 el cacaopoeder
75 gr pure chocolade, in stukjes
2 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout
1 el kokosolie
topping: amandelschaafsel
klein, vierkant bakblik
bakpapier
Zo ga je te werk!
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Week de dadels een kwartiertje in warm water.
- Laat de zwarte bonen en de geweekte dadels in een vergiet goed uitlekken.
- Mix vervolgens de dadels en zwarte bonen samen met de kokosolie, het vanille-extract en de eieren in je keukenmachine tot een egaal mengsel.
- Meng in een kom de cacaopoeder, het zout en bakpoeder met elkaar.
- Doe het zwarte bonen mengsel nu bij de cacaopoeder en de bakpoeder. Meng nog even goed.
- Tot slot voeg je de stukjes pure chocolade toe en roer je nog even goed.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het brownie beslag hierin.
- Strooi het amandelschaafsel over het beslag en schuif je bakblik de oven in.
- Bak de chocolade brownie in ongeveer 20-25 gaar.
- De brownie is gaar wanneer je er met een satéstokje in prikt en deze er schoon uitkomt.
Tip! Wil je jouw chocolade brownies wat kleffer? Houd dan een baktijd van 20 minuten aan.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Hoi,
Kun je de eieren vervangen voor iets anders?
Groetjes Lara