Glutenvrije crackers met Italiaanse kruiden
Deze glutenvrije crackers met Italiaanse kruiden op basis van havermout zijn heerlijk. Je vindt ze samen met nog 19 andere havermout recepten in het gratis e-book van Eat.Pure.Love. In dit recept voeg ik italiaanse kruiden toe als smaakmaker. Maar uiteraard kun je hierin naar eigen smaak zelf variatie aanbrengen.
Denk je eraan dat je havermout met het glutenvrij logo koopt? Haver is dan wel een glutenvrij graan, maar door kruisbesmetting kan ‘gewone’ havermout wel degelijk sporen van gluten bevatten.
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 15 crackers
75 gr havermeel
75 gr havermout
30 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
20 gr sesamzaad
20 gr lijnzaad
snuf zout
1 el Italiaanse kruiden
50 ml olijfolie
100 ml water
1 ei
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten met elkaar. Kluts het ei als eerste. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het mengsel hierop.
- Spreid voorzichtig wat uit. Leg er vervolgens plastic folie over en rol het mengsel voorzichtig met een deegroller uit.
- Verwijder de plastic folie. ‘Snijd’ (het is meer duwen) met een pizzasnijder het deeg in gelijke stukken.
- Bak de crackers in 30 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat goed afkoelen voor de cracker in stukken breekt.
Heerlijk met homemade hummus of rode bieten hummus!
Enjoy!
Wat is jouw favoriete beleg op een deze crackers? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Dat klinkt reuze fijn, ga het eens proberen 🙂
Ik heb al diverse cracker- recepten geprobeerd maar deze zijn echt Heel Lekker!!!!
Hoi Judith,
Wat goed om te horen. Geniet ervan!
Mirjam
Heerlijk! Ik had geen zonnebloempitjes in huis dus vervangen met wat meer sesamzaad en lijnzaad. Bedankt voor het recept. Heb het meteen doorgestuurd naar mijn vriendinnen 🙂