Glutenvrije falafel met hummus
Falafel…zucht. Wat zijn deze kruidige balletjes toch lekker! Ik at ze het allerlekkerst bij de food truck van Marleen en Silvie, beter bekend als Vega met Ballen. Minpuntje: deze food truck verplaatst zich. De supermarkt is geen optie. Naast dat klant-en-klare (biologische) falafel balletjes volgepropt zitten met ‘gekke’ toevoegingen, zitten er ook gluten in.
Zelf maken is echter easy peasy. En aangezien invriezen geen probleem is, maar je toch gewoon een voorraadje? Heerlijk als snack met homemade hummus!
Wat heb je nodig?
een blikje kikkererwten van 400 gram
1 grote ui
2 el verse, gesneden peterselie
2 knoflookteentjes
1 tl rode paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
peper en zout
(glutenvrije) bloem
kokosolie (wanneer je kiest voor de frituurpan)
Blender
Oven of frituurpan
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Spoel de kikkererwten goed af (totdat ze niet meer schuimen) en laat ze even uitlekken in een vergiet.
- Snijd de ui en de verse peterselie fijn. Pel de knoflookteentjes.
- Doe alle ingrediënten, behalve de glutenvrije bloem in je blender en blend away!
- Is het deeg te nat? Doe er wat bloem doorheen totdat het deeg goed bindt.
- Is het deeg te droog? Doe er dan eitje bij.
- Draai balletjes van het deeg. Wil je de balletjes even groot? Afwegen is een optie, maar je kunt ook een 1 flinke eetlepel per balletje aanhouden.
- Bedek de bakplaat met bakpapier en leg de falafel balletjes erop.
- Bak de balletje in 20-25 minuten goudbruin.
Bak je de falafel balletjes liever in kokosolie? Bak de balletjes in een frituurpan van 180 graden in 5-7 minuten goudbruin.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’