Glutenvrije havermout koekjes met banaan

Glutenvrije havermout koekjes met banaan

Lekker en kidsproof! Sterker nog: deze glutenvrije havermout koekjes met banaan zijn superleuk om samen met kinderen te maken. Bananen fijnprakken, de rest van de ingrediënten afwegen en toevoegen en vervolgens goed mengen met elkaar. En dan komt het leukste stuk! Balletjes draaien van het deeg en platdrukken tot koekjes. Ik maakte de koekjes met gedroogde abrikozen en banaan. Hierdoor zijn de koekjes heerlijk zoet. Ik voegde nog een eetlepel honing toe, maar dit was eigenlijk meer om het deeg wat plakkeriger te krijgen.

Ben je net als ik een glutenvrij koekiemonster? Dan vind je deze peanut butter cookies vast ook lekker!

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 12 havermout koekjes

  • 125 gr (glutenvrije) havermout
  • 2 bananen
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gr gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • 50 gr kokosrasp
  • 1 el honing
  • snufje zout
  • bakplaat
  • bakpapier

Zo ga je te werk!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de bananen fijn met een vork.
  3. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe.
  4. Goed roeren en klaar is Kees!
  5. Gebruik per koekje ongeveer een eetlepel koekjesdeeg, dit komt neer op zo’n 40 gram per koekje.
  6. Draai een balletje van het deeg en druk deze vervolgens plat op de bakplaat.
  7. Bak de havermout koekjes ongeveer 15 minuten in de oven.

De lekkerste ontbijtjes met havermout!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije havermout koekjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Enjoy!

7 Reacties

  1. Klinkt heel leuk 🙂

    Antwoord
  2. Leuk idee, maar het zijn erg zachte koekjes geworden. Lijken haast meer broodjes..
    Groetjes Laura

    Antwoord
    • Wat zijn dit toch lekkere eenvoudig te maken koekjes!!!!
      En wat een leuke site!!! Ik zal er vast vaker op kijken voor lekkere recepten!!!

      Antwoord
  3. Lekkere koekjes. Ik laat ze er alleen 5 minuten langer in staan.

    Antwoord
    • Heel leuk recept. Hoe bewaar je de koekjes en hoe lang? Kun je het ook invriezen? Dank je

      Antwoord
  4. Heerlijk! Heb er stukjes pure chocolade aan toegevoegd en ook ik heb ze 5 min. langer in de oven gelaten. (wel even bij blijven voor de zekerheid!) Knapperig van buiten en zacht van binnen! Groetjes, Claire

    Antwoord
  5. Mijn dochter van 13 heeft ze vandaag zelf gebakken en vindt ze heerlijk
    Ze moet opletten met gluten en lactose en mag geen suikers
    Dit recept is perfect en heel makkelijk
    Bedankt

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *