Glutenvrije havermout wafels met honing

Glutenvrije havermout wafels met honing

Mirjam Blanken

14 januari 2017


Tijdens de schoolvakanties heb ik (of moet ik zeggen: maak ik) meer tijd om wat uitgebreider te ontbijten. Tijdens de kerstvakantie stonden deze wafels geregeld op het menu. Heerlijk! Ondertussen heb ik een aantal recepten voor glutenvrije havermout wafels geprobeerd en dit recept is een winnaar hoor. Heerlijk zoet en luchtig, eigenlijk precies zoals een ‘normale’ wafel ook is. Mission accomplished!

En wachten op de volgende vakantie voor dit lekkere ontbijtje hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt de wafels prima een dag van te voren maken. Of doe net als ik en maak het beslag de avond van te voren vast klaar. De volgende ochtend bak je de wafels in een paar minuten goudbruin. Heerlijk met wat honing!

Gezond ontbijten zonder brood doe je zo!

Wat heb je nodig?

voor 6 wafels

4 eieren
2 bananen
50 gr amandelmeel
50 gr havermeel*
75 ml plantaardige melk
1 tl kaneel
snuf zout
1 tl wijnsteenbakpoeder

*Havermeel maak je eenvoudig zelf. Net zo makkelijk en goedkoper! Bovendien is kant-en-klare havermeel vaak niet glutenvrij. Wil je zeker weten dat jouw wafels geen gluten bevatten? Koop dan havermout met het glutenvrij logo en maal dit in je blender of keukenmachine tot meel. Voor amandelmeel geldt hetzelfde. Een zak blanke amandelen is vaak goedkoper dan een zakje amandelmeel.

kokosolie om je wafelijzer in te vetten

keukenmachine
wafelijzer

Ik ben een beetje verwend met onderstaand wafelijzer. Maar dit wafelijzer was iedere cent waard wat mij betreft. Hij draait vanzelf, heeft verschillende programma’s en is eenvoudig te bedienen. En nog beter: ik heb nog geen mislukte wafel gehad!

Zo ga je te werk

  1. Gebruik je glutenvrije havermout? Maal dit dan eerst fijn in je blender of keukenmachine.
  2. Voeg de amandelmeel, de eieren, de bananen en de melk toe.
  3. Mix deze ingrediënten in je keukenmachine even goed door elkaar.
  4. Zet ondertussen je wafelijzer vast aan om op te warmen.
  5. Doe nu een snufje zout, een theelepel kaneel en de bakpoeder bij het beslag.
  6. Mix nog even goed en giet het beslag over in een beslagkom waarmee je makkelijk kunt schenken.
  7. Vet het wafelijzer met een kwastje in met wat kokosolie.
  8. Giet het beslag vervolgens in je wafelijzer. Let erop dat je het beslag goed verdeelt.
  9. Ik bak mijn havermout wafels in mijn wafelijzer in 3 minuten goudbruin. Dit verschilt natuurlijk per wafelijzer, dus kijk tussendoor even voorzichtig hoe het met je wafels gaat.

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

7 Reacties

  1. Super wafels

  2. Dankjewel Vicky!
    Liefs Mirjam

  3. Hoi,

    Zojuist deze heerlijke wafels gemaak! Erg lekker! Ik heb wel een voorraadkelder gemaakt. Heb jij enig idee hoeveel dagen ik ze kan bewaren? Of heb je dat zelf nog nooit geprobeerd?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    Groetjes Danielle

  4. Hi Danielle,
    Een voorraadkelder? Dat klinkt heftig 😉 Ik heb ze ooit een avond van te voren gemaakt. Ik zou ze wel even opwarmen de volgende dag. Enjoy!
    Liefs Mirjam

  5. Wafels zijn heerlijk geworden, onverwacht logee met glutenintollerantie, dit was perfect ontbijt

  6. Wat goed om te horen Charlotte! 💕

  7. Hallo,
    Moeten de bananen (over)rijp zijn?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This