Glutenvrije mango pannenkoekjes met kokos
Ben jij ook zo dol op mango? Met Pasen in aantocht vond ik een recept met mango (want: geel) wel een goed idee. Deze glutenvrije mango pannenkoekjes zijn trouwens lekker fluffy geworden. De truc? Een theelepeltje bakpoeder! De pannenkoekjes heb ik deze keer trouwens gemaakt met kokosmelk. Tropische pannenkoekjes dus!
Weet jij waar kokosmelk vandaan komt?
Binnenin de kokosnoot bevindt zich kokoswater, maar dit is niet hetzelfde als kokosmelk. Een kokosnoot, ook wel klapper genoemd, bevat wit vruchtvlees. Dit witte vezelige vruchtvlees is het kiemwit van de kokosnoot. Kokosmelk wordt gemaakt door dit kiemwit te vermengen met water. Simpel toch? In de supermarkt vind je verschillende merken kokosmelk. Van biologische kokosmelk tot light kokosmelk. Maar welke kokosmelk is de beste keus?
Wist je dit over mango?
- Je kunt aan de kleur van een mango niet zien of hij rijp is. Een groene mango kan namelijk ook rijp zijn! De enige manier om zeker te weten of je jouw mango direct kunt eten is door eraan te ruiken.
- Mango’s zijn rijk aan vezels (zo’n 5 gram) en zorgen dus niet alleen voor een gezonde spijsvertering, maar ook voor een verzadigd gevoel.
- Wist je dat deze tropische vrucht eiwitsplitsende spijsverteringsenzymen bevat? Ook ananas, bananen, papaja bevatten deze enzymen.
- Mango’s bevatten veel vitaminen en mineralen en met name veel vitamine A en C. Daarnaast is mango rijk aan kalium en antioxidanten.
Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 8-10 glutenvrije mango pannenkoekjes
1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
250 ml kokosmelk
1 tl vanille-extract
2 eieren
75 gr boekweitmeel
75 gr amandelmeel
een scheutje ahornsiroop (door het beslag of als topping)
1 tl wijnsteenbakpoeder
een snufje zout
kokosolie om in te bakken
Zo ga je te werk
- Doe alle ingrediënten voor de mango pannenkoekjes in je blender en mix tot je een glad beslag hebt. Houd eventueel wat mango apart om te gebruiken als topping.
- Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant gaar en goudbruin.
- Beleg met wat stukjes mango, kokosrasp en giet eventueel nog wat ahornsiroop over je mango pannenkoekje.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze glutenvrije mango pannenkoekjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Doe je ook de ahornsiroop door het beslag?
Hi Karin,
Kan beide, beetje afhankelijk van wat je lekker vindt.
Liefs Mirjam
Wat een flop.
Ze worden niet gaar omdat het veel te laag moet. Daarom duurt het een eeuwigheid.
Ze zijn ook veel te slap.
Hi Gitta,
Wat apart, ik heb het recept al 2 keer gemaakt en ze zijn altijd gelukt. Wat voor soort melk gebruik je? Misschien is deze wateriger? Wat bedoel je precies met ‘veel te laag moet’? Het zijn wel pannenkoekjes he? Deze zijn natuurlijk niet heel stevig 😉
Liefs Mirjam