Glutenvrije pasta met pesto van doperwtjes
Wanneer je glutenvrij eet, betekent dit vaak afscheid nemen van veel lekkers. Zo is de meeste pasta gemaakt van tarwe. En je raadt het al: boordevol gluutjes die je nu net aan het mijden bent. Gelukkig komen er steeds meer biologische pasta’s op de markt die ook glutenvrij zijn. Na wat miskopen (lees glutenvrije pasta waarbij je het gevoel hebt op een schoenzool te kauwen) heb ik nu een merk gevonden dat en glutenvrij en biologisch is. En niet te vergeten: smaakvol. Ik maakte deze klaar samen met een van mijn favorieten recepten: easy peasy pesto. Oftewel pesto van doperwtjes!
Dit heb je nodig
voor 4 personen
300 gram biologische diepvrieserwten
een vers plantje basilicum (zo’n 20 gram blaadjes)
50 gram geroosterde pijnboompitten
30 gram pecorino (harde schapenkaas)
het sap van 1 citroen
flinke scheut olijfolie
knoflookteentje
zout en peper
biologische spekreepjes
glutenvrije boekweitpasta
Zo ga je te werk
- Breng in een pan ruim water aan de kook. Wanneer het water kookt kun je de erwten ongeveer een minuutje blancheren. Hierdoor gaar je de doperwtjes al even voor, zonder verlies van smaak en kleur. Doe dit met een zeef, want het water ga je straks gebruiken om de pasta te koken. Zet de doperwtjes na het blancheren even apart in een schaaltje.
- Kook vervolgens de glutenvrije pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan.
- Meng in je keukenmachine de gepelde teen knoflook, de basilicumblaadjes, de geraspte pecorino, het citroensap, snuf zout en peper, pijnboompitten, scheut olijfolie. Voeg tot slot de doperwten toe.
- Bak de biologische spekreepjes tot ze lekker krokant zijn.
- Giet de pasta af en meng deze met de helft van de pesto. Garneer de pasta met een extra schepje groene pesto.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete glutenvrije pasta recept? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Kun je ook vertellen van welk merk deze pasta is?